ÖGM'lerden sonra ilk duruşma

İzmir "Askeri Casusluk" davası görülmeye devam ediyor. Özel Görevli Mahkemeler kaldırıldıktan sonraki ilk duruşmada, "özel görevli savcının", yetkileri alınmadan hemen önce hazırladığı ek iddianame okunacak.

ÖGM'lerden sonra ilk duruşma

Özel görevli mahkemelerin kaldırılmasının ardından İzmir "Askeri Casusluk"davasının ilk duruşması başladı.

Duruşma müştekilerin gizli yargılama talebi ile başladı. Mahkeme heyeti karar için verilen aranın ardından talebi reddetti.

İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada özel görevli savcı Zafer Kılıç'ın yetkileri alınmadan hemen önce hazırladığı ikinci iddianame okunacak. İddianamenin okunmasının ardından yeni suçlamalarla ilgili ifadeler alınacak.

5'i muvazzaf 10 kişinin tutuklu olduğu davada tahliye taleplerinin duruşma periyodunun sonunda değerlendirilecek. Duruşma 3 hafta süreyle aralıksız olarak devam edecek.

Dosya kapsamında tutuklanan 79 kişiden 69'u bugüne kadar tahliye edildi. Davada tutuklanıp kısa bir süre sonra serbest bırakılan Deniz Kuvvetleri Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele'nin de aralarında olduğu çoğu muvazzaf 310 Türk Subayı casusluk suçlamasıyla yargılanıyor.

ulusalkanal.com.tr

# dava # ögm # askeri casusluk