Esad plan hakkında ilk kez konuştu: Mümkün değil

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Paris saldırıları ve Viyana kararlarını değerlendirdi. Esad, "IŞİD, Batı, Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye’nin de desteğiyle Suriye’deki saldırılarını Fransa’da düzenleyebilir hale geldi” dedi. Esad, siyasi geçiş süreci için de "teröristler bazı toprakları elinde tuttuğu sürece geçiş sürecinden behsedilemez" ifadelerini kullandı.

Esad plan hakkında ilk kez konuştu: Mümkün değil

Paris'i kana bulayan IŞİD saldırısı hakkında Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, İtalya’nın resmi devlet televizyonu RAİ'ye açıklamalar yaptı.

"Suriye, Lübnan, Yemen ve Rusya'daki terör kurbanları hakkında ne hissediyorsak aynısını duyuyoruz" diyen Esad, IŞİD'in güçlenmesine neden olan ülkelere dikkat çekti.

Esad, "Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar ve Batı krizin başından beri teröristlere destek veriyor" dedi. Suriye Devlet Başkanı, IŞİD'in bu destek sayesinde Suriye'de düzenlediği saldırların benzerlerini Fransa'da düzenleme noktasına geldiğini söyledi.

IŞİD'in Amerika'nın Irak işgalinin ürünü olduğunu belirten Suriye Cumhurbaşkanı, örgütün lideri Ebubekir El Bağdadi'nin Amerikan hapishanelerinden salıverildiğini hatırlattı.

Esad Viyana görüşmelerinde masada tartışılan geçiş süreciyle ilgili de konuştu. Söz konusu takvimin, terörün geriletilmesiyle gündeme gelebileceğini kaydden Esad, "teröristler Suriye’de bazı bölgeleri elinde tuttuğu sürece siyasi yollarla hiçbir şey elde edemezler” dedi.

ulusalkanal.com.tr

# Suriye Devlet Başkanı # beşar esad