Dünyada Ramazan Bayramı heyecanı

Dünyanın birçok ülkesinde müslümanlar Ramazan Bayramını kutluyor. Ortadoğu'dan Asya'ya milyonlarca kişi bayram namazı için camilere gitti.

Dünyada Ramazan Bayramı coşkusu ve heyecanı yaşandı. Milyonlarca kişi camilere akın etti. Ardından cemaatle ve aileleriyle bayramlaştı.

Irak'ın Erbil, Süleymaniye ve Kerkük kentlerinde müslümanlar bayram namazı kılmak için camileri doldurdu.

Mısır'ın başkenti Kahire'de de Ramazan bayramı heyecanı vardı.

İsrail'in işgali altındaki Kudüs'te yaşayan 90 bin Filistinli Ramazan bayramı namazını Mescid-i Aksa'da kıldı.

Gazze Şeridi'ndeki müslümanlar namazı kılmak için Han Yunnus kentinin doğusunda İsrail sınırındaki dönüş kampı adı verilen bölgeye gitti.

Dünyanın en kalabalık müslüman nüfusuna sahip Endonesya'da da halk camilere sığmadı.

Azerbaycan'dan Özbekistan'a, Kırgızistan'dan Gürcistan ve Afganistan'a kadar tüm islam coğrafyasında benzer görüntüler vardı.

Bayram namazının ardından toplu bayramlaşma törenleri düzenlendi. Cami çıkışında tatlı ikram edildi.

Bona Hersek, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Karadağ, Hırvatistan ve Sırbistan'da binlerce müslüman bayram sabahında camilerdeydi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de bayram coşkusu vardı. Girne'de bulunan Nurettin Ersin Paşa Camii'nde yüzlerce kişi bayram namazını kıldı.

Avrupa'da bayram namazlarına en büyük ilgi Almanya'daydı. Başkent Berlin ve Köln kentlerinde camiler doldu.

İsveç'in başkenti Stokholm'de, Avusturya'nın başkenti Viyana'da, Rusya'nın başkenti Moskova'da da cemaat sokaklara taştı.

Ramazan ve bayramların başlangıç tarihi konsunda İslam dünyasında bir anlaşmazlık var. Bu nedenle birçok ülkede bayram bir gün sonra başlayacak.

ulusal.com.tr

# bayram # ramazan bayramı # dünya