''İşbirliği olur mu?'' sorusunu yanıtladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, "Siyasi kimliği öne çıkmamış bir kişi üzerinde uzlaşırsak işbirliği olabilir" dedi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise Kılıçdaroğlu'na "Siyasetin dışından olsun yaklaşımı artık bitmiştir" sözleriyle yanıt verdi.

''İşbirliği olur mu?'' sorusunu yanıtladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi.

The Wall Street Journal Gazetesi'ne konuşan Kılıçdaroğlu, "İşbirliği olur mu?" sorusuna yanıt verdi, "siyasi kimliği öne çıkmamış bir kişi olmalı" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Zaten iki turlu bir seçim... İlk turda %51 aşılmadığı zaman ikinci turda ister istemez bu birliktelik kendiliğinden olacaktır. Siyasi kimliği çok öne çıkmamış, bir partiye olan aidiyeti çok öne çıkmamış ama toplumun her kesimini kucaklayan. İyi eğitim almış, yabancı dil bilen dünyayı ve Türkiye dengelerini iyi bilen bir kişi üzerinde uzlaşırsak birinci turda da olabilir tabi." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun "Siyasi kimliği olmasın" sözlerine Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay katıldığı bir televizyon programında yanıt verdi.

Başbakan Yardımcısı Atalay, "Bundan sonra vatandaşın sandıkta vereceği oyla seçilecek cumhurbaşkanı daha siyasi kimlikli kişiler olacaktır. Yani öyle 'siyasetin dışından, bürokrasiden vesaire birini getirelim de cumhurbaşkanı yapalım' yaklaşımları artık bitmiştir." şeklinde konuştu.

# cumhurbaşkanlığı # kemal kılıçdaroğlu # siyaset # Wall Street Journal # işbirliği