ABD silahları Hakkari'de çıktı

Teslim olan teröristlerin itiraflarıyla ulaşılan deliller, ABD’nin PKK ve uzantılarına verdiği desteği bir kez daha gözler önüne serdi. PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG'ye gönderilen tırlar dolusu Amerikan silahlarından bazıları, Hakkari’de ele geçirildi.

ABD silahları Hakkari'de çıktı

Amerika Birleşik Devletleri'nin terör örgütü PKK’ya verdiği silahlar Hakkari’de ortaya çıktı.

Teslim olan teröristlerin itirafıyla, PKK'nın Suriye kolu YPG'ye verilen TIR'lar dolusu silahların bazıları Hakkari kırsalında ele geçirildi. Aralarında AT-4 TanksavarFüzesinin de bulunduğu Amerikan silahlarının ortaya çıkarılmasıyla bir çok kanlı eylemin de önüne geçildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Hakkari kırsalında faaliyet gösteren ve farklı zamanlarda örgütten kaçarak 3 terörist, güvenlik güçlerine örgütü anlattı.

Teröristlerin verdiği bilgiler doğrultusunda, Hakkari kırsalında, 26 Eylül'den itibaren 10 farklı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, terör örgütüne ait bugüne kadar deşifre edilmemiş 80'den fazla yaşam alanı tespit edildi. Çok sayıda, silah ve patlayıcı mühimmat ele geçirildi.

Ele geçirilenler arasında, ABD'nin Suriye'de PKK/YPG'ye gönderdiği TIR'lar dolusu silahların arasında yer alan AT-4 füzesi, patlayıcı taşıyan insansız hava araçları ve Zagros keskin nişancı tüfeklerinin de bulunması dikkat çekti.

Özellikle güvenlik güçleri tarafından kullanılan tank, kirpi, kobra gibi zırhlı araçlara karşı etkili olan füzenin yakalanması ile ilerde yapılacak birçok kanlı eylemin önüne geçilmiş olduğu vurgulandı.

# abd # pkk # terörist # pyd # YPG # silah # Hakkari # mühimmat # füze # Amerika Birleşik Devletleri # tank # tanksavar # kobra # AT4