Türkiye'ye hafta içi kar geliyor

Türkiye'de yarından itibaren yağışlar artıyor. Özellikle ülkenin kuzey ve batı bölgelerinde sağanak yağışlar görülecek. Hafta ortasından itibaren ise yağışların tüm yurtta etkili olması bekleniyor. Ankara başta olmak üzere iç kesimlerde de karla karışık yağmur ve kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Türkiye'ye hafta içi kar geliyor

Türkiye, yarından itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Tahminler Meteoroloji Genel Müdürlüğüne ait.

Daha çok Türkiye'nin kuzey ve batı kesimlerinde görülmesi beklenen yağışların, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Bu sene mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları kuzey ve batı bölgelerdeki yağışlarla birlikte azalacak. Hava sıcaklıklarının ülke genelinde ise 4 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği bekleniyor.

HAFTA BAŞI SICAKLIKLAR ARTACAK

Sıcaklıkların, pazartesi ve salı günleri ise ülke genelinde artarak mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerine çıkacağı, ancak Çarşamba günü batıdan başlayarak hızla düşerek mevsim normalleri civarına ineceği tahmin ediliyor.

YAĞIŞLI HAVA GELİYOR

Hafta başında kuzey ve batı bölgelerde görülecek yağışların çarşamba gününden itibaren Balkanlar'dan gelen soğuk havayla ülke geneline yayılması bekleniyor. Yağışların iç kesimlerde kar ve karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Ankara'da perşembe günü etkili olması beklenen kar yağışının önümüzdeki haftaya kadar etkili olacağı belirtildi.

# istanbul # ankara # türkiye # meteoroloji # yağış # kar # Meteoroloji Genel Müdürlüğü # soğuk # yağmur # batı # balkanlar # iç anadolu # orta Akdeniz # kuzey # Mevsim # soğuk hava dalgası # karla karışık yağmur # sıcaklıklar