Başbakan: Elzem duruma gelirse kara güçlerimizi göndeririz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Al Jazeera'ye konuştu. Gündeminde; Suriye, Rusya, İran, Mısır ve terör örgütü PKK ile mücadele vardı. Başbakan “Gerekirse kara güçlerini Suriye'ye gönderebiliriz” dedi. Davutoğlu, terör örgütü PKK ile herhangi bir diyalog kurulmayacağını da belirtti.

Başbakan: Elzem duruma gelirse kara güçlerimizi göndeririz

Başbakan Ahmet Davutoğlu El Cezire'ye açıklamalarda bulundu.

Suriye konusunda Türkiye'nin uluslararası mutâbakatın tercih edildiğini belirten Davutoğlu, gerekirse Suriye'ye kara gücü gönderebileceğini belirtti.

"BM KARARLARI MEŞRUİYET SAĞLIYOR: Kara güçleri elzem duruma gelirse göndeririz. Kendimizi müdafaa etmek için gerek Türkiye’nin içinde, gerek dışında her türlü tedbiri almaya hazırız... Aslında BM tarafından alınan çok sayıda karar var IŞİD ile mücadele konusunda. Dolayısıyla gerek nefsi müdafaa gerek IŞİD ya da diğer terör grupları ile mücadele perspektifinden bu kararlar şimdiden bize meşruiyet sağlıyor."

"Türkiye’nin Rusya’ya, Rusya’nın da Türkiye’ye ihtiyacı var. Rusya ile ilişkilerimizi eskisinden de daha iyi sürdürmek istiyoruz" diyen Başbakan, açılım sürecine geri dönülmeyeceğini de belirtti.

"PKK İLE DİYALOG KURMAYACAĞIZ: Sayın Tayyip Erdoğan’ın başbakanlık döneminde başlatılan bir çözüm süreci vardı... Ancak PKK silahı bırakma ve terör eylemlerinden vazgeçme yönündeki taahhütlerini yerine getirmedi. Şu an Türkiye’de teröre son vermeden bu sürecin yeniden başlaması söz konusu değil.Türkiye’nin tüm kentleri, köyleri ve dağları terörden arınıncaya kadar operasyonlarımız devam edecek."

ulusalkanal.com.tr

# Davutoğlu # elzem duruma gelirse # kara güçlerimizi göndeririz