İsrail polisi Mescid-i Aksa’da 3 Filistinliyi öldürdü

Kudüs'te Mescid-i Aksa'da İsrail polisi ile 3 Filistinli arasında çıkan çatışmada Filistinliler ve 2 polis hayatını kaybetti, 1 polis de yaralandı. Polis Mescid-i Aksa'yı ibadete kapattı, cuma namazı surların çevresinde kılındı.

Kudüs'te İsrail polisi ile Filistinliler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 3 Filistinli ve 2 İsrail polisi hayatını kaybetti, bir polis yaralandı.

Çatışmanın ardından İsrail polisi Mescid-i Aksa'yı ibadete kapattı. Cuma namazı, Mescid-i Aksa'yı çevreleyen surların dışında kılındı.

İsrail polisi daha sonra Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin'i de gözaltına aldı. Müftü, Cuma namazını kıldırmak üzere Mescid-i Aksa'nın Aslanlı Kapısına gelmişti.

Filistin hükümet sözcüsünün açıklamasında da İsrail polisinin Mescid-i Aksa'yı kapatarak cuma namazını engellemesi "terörist" eylem olarak nitelendi.

Öte yandan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştü. Abbas, Netanyahu ile telefon görüşmesinde Aksa'da yaşanan olayı kınadı ve başta ibadet yerleri olmak üzere hangi yönden gelirse gelsin tüm şiddet olaylarına karşı olduğunu ifade etti.

Hamas ve İslami Cihad hareketleri, olayın nedeninin "İsrail işgali" olduğunu belirtirken Fetih hareketi de yaşananları İsrail'in önceden hazırladığı planı uygulama girişimi olarak nitelendirdi.

Polisin açıklamasına göre sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'ya gelen Filistinli saldırganlar Aslanlı Kapı bölgesinde İsrail polisine ateş etti. Polisi yaralayan saldırganlar daha sonra Aksa'nın içine kaçtı. Saldırganlar burada polis tarafından öldürüldü. Açıklamada öldürülen Filistinlilerin üzerinde 2 yarı otomatik silah ve bir tabancanın ele geçtiği bildirildi.

ulusal.com.tr

# israil # filistin # mescid-i aksa