Rusya'dan AB'ye Donbass uyarısı: ''AB Ukrayna'da çözüme zarar veren adımlardan kaçınmalı''

Rusya, Ukrayna konusunda Avrupa Birliği’ni bir kez daha uyardı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Avrupa Birliği’ne Ukrayna'daki çözüme zarar verecek adımlar atmama çağrısı yaptı.

Rusya'dan AB'ye Donbass uyarısı: ''AB Ukrayna'da çözüme zarar veren adımlardan kaçınmalı''

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Avrupa Birliği Komisyonu'nun, Moskova’nın Donbass’a insani yardım sağlamasıyla ilgili açıklamasını değerlendirdi.

Ukrayna'nın 2014’ten bu yana Donbass'a abluka uyguladığını belirten Zaharova, "Rusya, Ukrayna’nın doğusunda yaşayan Rus vatandaşlarının sayısını dikkate alarak bu bölgeye insani yardım sağlamaya devam edecek" dedi.

Zaharova, Avrupa Birliği’ni de Ukrayna'da çözüm sürecine zarar verecek adımlar atmama uyarısı yaptı.

- Maalesef Ukrayna'da ihtilafın başlamasından bu yana geçen yıllar içinde, AB defalarca siyasi yanlılık sergileyerek Kiev yönetiminin Minsk Anlaşmasını yerine getirme yönündeki isteksizliğine, ülkenin Ukraynaca konuşmayan vatandaşlarının yasal hak ve çıkarlarının ihlaline göz yumdu. Avrupa Birliği’ni bir kez daha Ukrayna'daki iç ihtilafa Rusya, Almanya, Fransa ve AGİT aracılığıyla barışçıl siyasi çözüm bulma sürecine zarar verecek açıklamalardan kaçınmaya çağırıyoruz.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Donbass bölgesine insani yardımın sağlanması emrini vermişti. Ukrayna yönetimi ise, Putin’in bu emrini ülkenin iç meselelerine müdahale olarak değerlendirmişti.

# rusya # Ukrayna # Putin # avrupa birliği # ab # mariya zaharova # Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova # Donbass