Ankara’nın 301 yeni otobüsü tanıtıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni aldığı 301 EGO otobüsünü tanıttı. EGO 3’üncü Bölge yerleşkesinde tanıtım töreni yapıldı. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yeni otobüslerden 82'sinin seferlere başladığını söyledi.

Ankara’nın 301 yeni otobüsü tanıtıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi 301 yeni otobüs aldı. Otobüsler için EGO 3’üncü Bölge Yerleşkesinde “Hasret Sona Eriyor Başkent Yeni Otobüsleri ile Buluşuyor” töreni düzenlendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, 2022 sonunda 355’i yeni otobüs ve 22’si dönüştürülmüş elektrikli otobüs olmak üzere 377 otobüsün hizmete gireceğini söyledi:

- 2013’ten günümüze kadar Ankara nüfusu yüzde 12 artarken EGO Genel Müdürlüğündeki faal araç sayısı yüzde 27 azalmıştı. 282 adet olarak açıkladığımız toplam otobüs sayısı ihalenin açık yapılması sebebiyle yüksek katılım ve rekabet ortamı oluştuğundan 19 adet artarak 301 adete ulaştı. 301 otobüsümüzün 82 adedi bugünden itibaren hizmet vermeye başlayacak.

Başkentteki törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katıldı.

# chp # ankara # İyi Parti # Mansur Yavaş # Otobüs # Ankara Büyükşehir Belediyesi # ego # elektrikli otobüs