3600 ek gösterge ne zaman verilecek?

Milyonlarca memurun Ocak 2022 maaşına ek zam yapılacak. Açıklama Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’dan geldi. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ile görüşen Yalçın, 3600 ek gösterge ve sözleşmeliler konusunu da görüştüklerini söyledi.

3600 ek gösterge ne zaman verilecek?

Milyonlarca memurun Ocak 2022 maaşına ek zam yapılacak. Açıklama Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’dan geldi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın şu şekilde konuştu:

Prensip olarak anlaştığımızı görüyorum ama rakamlar boyutuyla da bir uzlaşıyla, müzakereyle bir yere getireceğimizi düşünüyorum.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 6 Aralık’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i ziyaret etti. Görüşmede, memurların maaşlarına ek zam talebi, 3600 ek gösterge, sözleşmelilerin durumu değerlendirildi.

Yalçın, asgari ücretin ardından kamu görevlilerine Ocak maaşına yansıyacak şekilde ek zam yapılması için Bakan ile mutabakat sağlandığını bildirdi.

- Ocak ayındaki maaşlara yansıyacak şekilde bir ek protokol yapma konusunda da mutabakat sağladığımızı söyleyebilirim. Dolayısıyla bunun üzerine, asgari tartışmasından sonra, kamu görevlilerine bir ek protokolle alım gücü düşüklüğünü gidermeye yönelik çalışma için Bakanlıkla bir araya gelmiş olacağız.

Ali Yalçın, 3600 ek gösterge ve sözleşmeli çalışanlar konusunun da yine asgari ücret belli olduktan hemen sonra Bakanlığın gündeme alacağını söyledi.

# zam # 3600 ek gösterge # vedat bilgin # 3600 # 3600 ek gösterge nedir # çalışma bakanı vedat bilgin