Kurdaki artışın etkileri trafik sigortasına yansıdı

Kurdaki artış zorunlu trafik sigortasında da fiyatların artmasına neden oluyor. Konuyla ilgili hükümete çağrı yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, fiyatların sabitlenmesini ve yeni yılda zam yapılmamasını istedi.

Kurdaki artışın etkileri trafik sigortasına yansıdı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zorunlu trafik sigortası fiyatlarında araç sahiplerini rahatlatacak bir indirim yapılması gerektiğini söyledi. Yazılı açıklama yapan Palandöken, fiyatların sabitlenmesini ve yeni yılda zam yapılmamasını istedi.

Palandöken, zorunlu trafik sigorta fiyatlarının ticari hayatta esnafı zorladığını belirtti.

Zorunlu trafik sigorta fiyatları ticari hayatta esnafı zorluyor. Fiyatlar haftadan haftaya bile değişim gösteriyor ve her şirkette farklı fiyattan sunuluyor. Kura göre de her hafta değişen bu araç sigorta fiyatları sabitlenmeli ve yeni yılda zam yapılmamalı.

Zorunlu araç sigortasında fiyatların yüksek seyretmesi sigortasız araç oranını da etkiliyor.

Fiyatların böyle yüksek seyretmesi halinde trafikte dolaşan sigortasız araç sayısı daha da artış gösterecek. Fakat indirim yapıldığı trafikte sigortalılık oranını artırmak için çok ciddi bir adım atılmış olacaktır.

# kur # artış # trafik sigortası