CHP lideri Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 5 madde önerdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Ekonomik kurtuluş savaşı” sözlerini değerlendirdi. Erdoğan'a seslenen Kılıçdaroğlu, "açıkladığım 5 maddeyi yerine getirirsen ekonomik kurtuluş savaşına destek vereceğim" dedi. CHP liderinin gündeminde çiftçilerin faiz borçları ve asgari ücret de vardı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 5 madde önerdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanına seslendi. 5 madde açıkladı. Yerine getirilmesi halinde Ekonomik kurtuluş savaşına destek vereceğini söyledi.

- Ekonomide bir kurtuluş savaşı vermek istiyorsan beş madde sayacağım. Yerine getir, her türlü desteği vereceğim. Ben, TL'ye güven duyulmasını istiyorum diyeceksin.

Grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeminde ağırlıklı olarak ekonomideki gelişmeler vardı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Ekonomik kurtuluş savaşı” sözlerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, 5 madde açıkladı .

- Hemen, ekonomik sosyal konseyi topla kardeşim. Esnafı topla. Derhal, bir genelge çıkaracaksın, devlette israfa son veriyorum diyeceksin. Sen gerçekten de ekonomide bir kurtuluş savaşı vereceksen, dövizle verdiğin garantileri, bunların tamamını TL'ye çeviriyorum diyeceksin. Adaletsizliklerden kaçınacaksın kardeşim. Rüşvetçileri, yolsuzluk yapanları, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenleri devletten uzaklaştıracaksın. Yerine getir, her türlü desteği vereceğim.

ÇİFTÇİLERİN KREDİ BORÇLARI

Kılıçdaroğlu kredi faizlerinden üretemez hale gelen çiftçilerin duruma yönelik de hükümeti eleştirdi.

- Esnafın çiftçinin faiz borcunu sileceksin. Hangi faizi indirdin kardeşim? Esnafın faiz borcunu sıfırlayacağız.

''ASGARİ ÜCRET NET OLARAK AÇIKLANMALIDIR''

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren ve 1 Aralık'ta başlayacak asgari ücret görüşmeleri de CHP liderinin gündemindeydi.

- Asgari ücret net olarak açıklanmalıdır. Asgari ücreti artırıyorsun, vergi yükü işverenin üzerinde kalıyor, bu da işçiyi çıkarmalarına neden oluyor. Asgari ücrette verginin düşük tutulması gerekiyor.

# erdoğan # ekonomi # cumhurbaşkanı erdoğan # enflasyon # kılıçdaroğlu # CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu # ekonomik kurtuluş savaşı # çiftçi # Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan # TL # kemal kılıçdaroğlu erdoğan