ABD'den PKK/YPG'ye ''Özel'' eğitim: 70 asker eğitim için Haseke'ye gönderildi

ABD Suriye'deki PKK uzantılarına verdiği desteğe bir yenisini daha ekledi. ABD Özel Kuvvetleri, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke'de yüzlerce YPG'li teröriste silahlı eğitim başlattı. Yaklaşık bir ay sürecek eğitimde teröristlere, hafif, orta ve ağır silahların kullanımı, köylere baskın ve sızma yöntemleri uygulamalı olarak anlatılacak.

ABD'den PKK/YPG'ye ''Özel'' eğitim: 70 asker eğitim için Haseke'ye gönderildi

PKK terör örgütüne tırlar dolusu silah ve mühimmat gönderen ve PKK militanlarına özel eğitimler veren ABD, örgüte yakın desteğine devam ediyor.

ABD Özel Kuvvetleri'nin PKK üyelerine silahlı eğitim vermek için Irak üzerinden 70 askerini 28 Kasım'da Haseke'ye sevk ettiği belirtildi.

1 Aralık'ta da ABD'nin hava üssünün yer aldığı Rümeylan beldesinde yüzlerce YPG/PKK'lı teröriste silahlı eğitime başlandı.

Yaklaşık bir ay sürecek eğitimde teröristlere, hafif, orta ve ağır silahların kullanımı, köylere baskın ve sızma yöntemleri uygulamalı olarak anlatılacak.

ABD özel Kuvvetleri'nden eğitim alan teröristler daha sonra bölgelerine yönlendirilecek. Teröristlerin bir kısmı Haseke'deki Şeddadi ilçesi ile Deyrizor'daki Ömer Petrol Sahası'na gönderilecek. Diğer teröristler ise Rümeylan'da kalacak.

# abd # pkk # YPG # özel eğitim # YPG PKK # pkklı # haseke # abd özel kuvvetleri