Kur korumalı mevduatta sıfır stopaj

Türk Lirası mevduatlarına teşvik kapsamında adım daha atıldı. Kur korumalı TL vadeli mevduat hesapları ile döviz hesaplarından dönüşüm kuru üzerinden Türk Lirası'na çevrilen hesaplardan elde edilen gelirlerde stopaj sıfırlandı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Böylelikle bu kişiler kazançları üzerinden vergi ödemeyecek.

Kur korumalı mevduatta sıfır stopaj

Türk Lirası Mevduatlarını dövize karşı koruma hamlesi kapsamında çalışmalar sürüyor.

Hükümet Türk Lirası mevduat hesaplarına geçişi teşvik edebilmek için bir adım daha attı. Kur korumalı TL vadeli mevduat hesapları ile Döviz Tevdiat hesaplarında yani yurt içinde ya da yurt dışında yaşayan bireylerin bankalarda açıkları yabancı para cinsinden olan hesaplara sıfır stopaj uygulaması getirİldi.

Sıfır stopaj oranıkur korumalı mevduat sisteminin yürürlüğe alındığı tarih olan 21 Aralık'tan itibaren sistem kapsamında açılan tüm hesapları kapsıyor.

Karar, gerçek kişi tasarruf sahipleri için stopaj nihai vergileme olacağından, yatırımlarını bu sistemde değerlendiren gerçek kişiler açısından bu hesaplardan elde edilen gelirlerin vergisiz olacağı anlamına geliyor. Böylelikle bu kişiler kazançları üzerinden hiçbir vergi ödemeyecek.

Karar kapsamında, sıfır stopaj uygulamasından kur korumalı sistem kapsamında açılan katılma hesapları da yararlanacak.

# ekonomi # enflasyon # dolar # Euro # ekonomi haberleri # Türk lirası # stopaj # Kur korumalı mevduat # kur korumalı TL mevduat