DEDAŞ'ın elektrik kesintisinden ölüm iddiası

Diyarbakır’da elektrik hattının yenileneceği gerekçesiyle DEDAŞ tarafından elektrikleri kesilen ailenin 2 yaşındaki çocuklarının yaşamını yitirdiği iddia edildi. DEDAŞ ise herhangi bir kesintinin olmadığını açıkladı.

DEDAŞ'ın elektrik kesintisinden ölüm iddiası

Diyarbakır'da 2 yaşındaki hasta Yunus Emre bebeğin elektrik kesintisi nedeniyle hayatını kaybettiği iddia edildi.

Binen ailesi, Silvan ilçesinde yaşıyor. Bronşit hastası olan 2 yaşındaki çocukları Yunus Emre, oksijen makinesinden destek alıyordu.

Dicle Elektrik Şirketi tarafından elektrik verilmediği iddiasıyla oksijen verilemeyen Yunus Emre, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olaya ilişkin Sputnik’e konuşan baba Özcan Binen, yaşadıklarını anlattı:

- Yeni hat çekilecek diye elektrikleri kestiler. Çocuk fenalaştı, abimin evine götürüp buhar verdik kendine geldi. Hastanede vefat etti. Doktor soğuk tetiklediği için kalbi durduğunu ve öldüğünü söyledi. DEDAŞ’a gittim, neden elektrikler kesildi ve neden bırakılmıyor diye sordum. "Kablonuzu alın gelip hattı yenileyeceğiz" dediler. Çocuk vefat ettikten sonra gelip yapacağız dediler.

''HERHANGİ BİR KESİNTİ YAPILMADI''

Yaşanan olayla ilgili DEDAŞ Ulusal Kanal'a açıklama yaptı. Şirket, ailenin kiracı olarak oturduğu evde abonelik başvurusu yapmadığını, ihbarnamelere de dönüş olmadığını ifade etti:

- Evladımız Yunus Emre Binen’in talihsiz ölümüne şirketimizin herhangi bir uygulamasının veya ihmalinin sebep olduğu sonucunu çıkarmak, insaf ölçütlerinin ötesindedir.

# DEDAŞ