Antalya 9 milyondan fazla turisti ağırladı

Antalya, geç başlayan sezona rağmen, 2021 için belirlenen 9 milyon turist hedefine yıl dolmadan ulaştı. Antalya Valisi Ersin Yazıcı, artışın geçen yıla göre yüzde 164 olduğunu kaydetti. Sektörün 2022 hedefi ise, rekorlar yılı 2019’un rakamlarına ulaşmak.

Antalya 9 milyondan fazla turisti ağırladı

Turizmin başkenti Antalya, 2021 yılını turist sayısında 164’lük artışla noktalıyor.

2021'e de salgının gölgesinde giren kent, temmuzda başlayan hareketlilikle yıl dolmadan 9 milyon 2 bin 217 turist sayısını yakaladı. Bu dönemde en fazla Rusya, Ukrayna, Almanya, Polonya ve Kazakistan'dan konuk ağırlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının ve turizm paydaşlarının iş birliğinde hayata geçirilen Güvenli Turizm Sertifika Programının ayrıcalığıyla, sektör, ivmesini her geçen gün biraz daha yükseltti. Geç başlayan sezonun yarattığı belirsizlik çok uzun sürmedi. Turizmcinin 2021’de yüzü güldü.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, turizmcilerle belli aralıklarla toplantılar yaptıklarını söyledi. Turizmi çeşitlendirmek, alternatif pazarlar oluşturmak ve mevcut pazarlardan daha fazla turist çekebilmek için çalışmalarda bulunduklarını kaydetti.

Yazıcı, önümüzdeki yıl hedeflerinin 2019 yılı sayılarını aşmak olduğunu belirtti. O yıl kentte, 15 milyon turist ağırlanmıştı.

# rusya # Ukrayna # antalya # almanya # Kültür ve Turizm Bakanlığı # turist # turizm # kazakistan # Polonya # ersin yazıcı # turizmin başkenti # Antalya Valisi Ersin Yazıcı # turizm verileri