Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Döviz gibi enflasyonun da köpüğünü alacağız''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda ekonomi ve siyaset gündemindeki gelişmeleri değerlendirdi. Döviz kurlarının ardından enflasyona karşı da önlemler alınacağını belirten Erdoğan, ekonomide "En zoru geride bıraktık" dedi. Erdoğan, Millet İttifakı'nın milletten umudunu keserek yalanlara başvurduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Döviz gibi enflasyonun da köpüğünü alacağız''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ekonomi için yeni tedbirlerin alınacağını belirtti. Çiftçilere kira müjdesi veren Cumhurbaşkanı, siyasetteki tartışmalara yönelik de açıklamalar yaptı:

- Sıkıntılar da yaşamıyor değiliz. Döviz kurundaki aşırı dalgalanma gibi tatsız hadiseleri bu yolda önümüze çıkan dikenler, görüyoruz. Ülkemizin karşılaştığı sorunlara çözüm sunmak yerine, halkımızı kutuplaştırmakta, yabancı büyükelçilere mektup yazmakta buluyorlar.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nın ardından açıklamalar yaptı. Erdoğan’ın gündeminde döviz kuru ve enflasyon vardı:

- Açıkladığımız tedbir paketiyle döviz kuru üzerindeki köpüğü almıştık. Enflasyon üzerindeki köpüğü de alarak ülkemizi hak etmediği görüntüden kurtaracağız. Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına mutlaka dahil edeceğiz. İnşallah en zoru geride bıraktık.

ÇİFTÇİLERİN KİRA SÖZLEŞMESİNE İNDİRİM

Erdoğan, Hazine’ye ait tarım arazilerini kira ile kullanan çiftçilere de indirim müjdesi verdi:

- 55 bin çiftçimizin kira sözleşmelerinin yıllık artış bedelini yüzde 22'den yüzde 9'a indiriyoruz. Bu uygulamadan yeni hazine arazisi kiralayacak çiftçilerimiz de faydalanabilecektir.

ERDOĞAN'DAN MİLLET İTTİFAKI'NA TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakı'nın siyasetlerine de eleştiriler getirdi:

- Milletten umudunu kesen muhalefet de her yola başvuruyor. Yalanın bir bin para. Bu denli yalanı başarılı şekilde sergileyen başka bir parti görmedim. Öyle ki işi devlet kurumlarını basmaya kadar götürdüler. Hukuk ve demokrasi içinde sorumlu siyaset yerine siyasi eşkıyalığa özen gösterdiler. Millet adına hesap sormakla mafyacılık oynamayı karıştırdılar.

# chp # erdoğan # ak parti # kemal kılıçdaroğlu # ekonomi # Döviz # enflasyon # millet ittifakı # dolar # Euro # döviz kuru # Türk lirası # cumhur ittifakı # erdoğan ekonomi açıklaması