Meral Akşener Kur Korumalı TL Mevduat uygulamasını hedef aldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in HDP Milletvekili Semra Güzel'in skandal fotoğraflarıyla ilgili sessizliği sürüyor. Partisinin grup toplantısında konuşan her iki liderin de HDP'nin PKK ile bağını görmezden gelmesi dikkat çekti. Günlerdir konuşulan HDP'linin fotoğrafı hakkında yorum yapmayan İyi Parti lideri Akşener'in hedefinde Türk Lirasının değerini koruyan adımlar vardı. Akşener, "Kur Korumalı TL Mevduat" hesabı uygulamasının doğru bir yöntem olmadığını iddia etti.

Meral Akşener Kur Korumalı TL Mevduat uygulamasını hedef aldı

Millet İttifakı liderleri, HDP'yi meşru ilan etti. Meşru olduğu öne sürülen partinin milletvekillerinin PKK'lılarla samimi pozları çıkınca da sessizliğe büründüler.

Türkiye ortaya çıktığı günden beri HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in, PKK'lı Volkan Bora ile samimi pozlarını tartıştı.

HDP'li vekilin fotoğraflarına çok sayıda tepki gelirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise fotoğrafları görmezden geldi. Partilerinin grup toplantısında kürsüye çıkan her iki liderin de günlerdir tartışılan fotoğrafları konuşma metnine almaması dikkat çekti.

AKŞENER: ''İŞE YARAMADI''

HDP'nin PKK ile bağını görmezden gelen Akşener'in gündeminde ise Türk Lirasının değerini korumak için atılan adımlar vardı. Akşener, ''Sayın Erdoğan’ın, adına yeni ekonomi modeli dediği bu ucube dönemde atılan adımlar ekonomimizi, giderek daha da kırılgan hâle getiriyor.'' dedi.

Akşener, "Kur Korumalı TL Mevduat" uygulamasının da doğru bir yöntem olmadığını savundu. Akşener konuşmasında, ''Bu sefer de, 1970’lerde uygulanan ve çok ağır maliyetlere yol açan, kur korumalı mevduat sistemini, 50 yıl sonra, büyük ekonomist Sayın Erdoğan’ın şapkasından çıkan,

bir mucizevi tavşan olarak, pazarlamaya kalktılar. Peki işe yaradı mı? Hayır.'' ifadelerini kullandı.

# İyi Parti # kemal kılıçdaroğlu # ekonomi # millet ittifakı # meral akşener # Türk lirası # Semra Güzel # Meral Akşener Kemal Kılıçdaroğlu # Meral Akşener ekonomi # kur korumalı TL mevduat # Volkan Bora # Kur Korumalı TL Mevduat uygulaması # Semra Güzel Volkan Bora