Yurtta fırtına ve kar etkili oluyor

Kırklareli'nde şiddetli fırtına etkili oldu. Çatılar uçtu. Bazı iş yerlerinin camları kırıldı. Edirne’de hava sıcaklıklarının ani düşmesiyle sağanak yerini kar yağışına bıraktı. Muğla merkez ve ilçelerinde etkili olan şiddetli yağışlar hayatı olumsuz etkiledi.

Yurtta fırtına ve kar etkili oluyor

Sağanak, fırtına ve kar hayatı olumsuz etkiliyor. Kırklareli ve Muğla’da şiddetli fırtına ve sağanak, Edirne’de ise kar yağışı etkili oluyor.

Kırklareli'nde şiddetli fırtına nedeniyle çok sayıda ev ve apartmanın çatısı uçtu, ağaçlar devrildi, bazı iş yerlerinin camları kırıldı. Bazı araçlarda hasar oluştu.

Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, can kaybı olmamasının en büyük teselli olduğunu söyledi.

Edirne’de hava sıcaklıklarının ani düşmesiyle sağanak, kar yağışına dönüştü. Şiddetli fırtınanın da etkili olduğu kentte kar yer yer tipi şeklinde görüldü. Hava sıcaklığı kentte sıfırın altında 2 derece ölçüldü.

MUĞLA'DA SAĞANAK ETKİLİ OLDU

Muğla’nın Bodrum ilçesi ise birkaç gündür sağanak etkisi altında. Sağanağın ardından ilçede bazı evleri su bastı. Evleri zarar gören vatandaşlar ekiplerin çalışmaları sırasında sağlam kalan eşyalarını topladı.

Yağış nedeniyle Düğerek, Yaraş ve Karabağlar mahalleleri ile Yayla mevkisi ve çevre yolundaki bazı tarım alanları da su altında kaldı.

Karabağlar Yaylası Alle Kavağı mevkisinde bir ahırda su baskını nedeniyle hayvanlar mahsur kaldı. Ahırdaki 4 büyükbaş, 5 küçükbaş hayvan ile yavru köpekler ekiplerin çalışması sonucu kurtarılarak güvenli bölgeye alındı.

7 İLDE YÜZ YÜZE EĞİTİME KAR ENGELİ

Ülkenin büyük bölümünde kar yağışı etkili. Denizli, Kırklareli, Çanakkale, Bingöl, Konya, Bitlis ve Tunceli'nin bazı ilçelerinde yüz yüze eğitime bir gün ara verildi.

# fırtına # çanakkale # bingöl # Edirne # bodrum # bitlis # kar # muğla # doğu anadolu # Konya # denizli # kar yağışı # Hava durumu # tunceli # kırklareli # hava durumu haberleri # mehmet siyam kesimoğlu