Beşar Esad'dan Kasım Süleymani için anma mesajı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD'nin suikastı sonucu şehit olan İranlı General Kasım Süleymani için anma mesajı yayımladı. Süleymani’ye yapılan saldırıyı kınayan Esad, "Kasım Süleymani ABD için tehlikeli olmasaydı öldürülmezdi" dedi.

Beşar Esad'dan Kasım Süleymani için anma mesajı

İranlı General Kasım Süleymani’nin ABD tarafından suikast sonucu şehit olmasının 2’nci yıl dönümünde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esadanma mesajı geldi.

Kasım Süleymani’nin ABD tarafından şehit olmasını kınayan Esad, cinayetin üç ayrı boyutta ele alınması gerektiğini vurguladı.

Esad, cinayetin düşünsel, ahlakî ve kültürel boyutta ele alınması gerektiğini belirtti. ‘’Neden ABD gibi bir ülke, kendini terörizmle mücadele askeri olarak adlandıran kişiye saldırı kararı alıyor? Saldırıya uğrayan kişi, tüm askeri, insani ve teçhizatları kullanarak terörist unsurları hezimete uğramak için kullanan şahıstır.’’ dedi.

Kasım Süleymani’nin bölgede terörle ve işgâlle mücadelede etkin rolüne de değindi Esad. Mesajında “Eğer Şehit Süleymani, ABD ve batılı ile yerel müttefikleri’nin Suriye, Lübnan, Irak, Yemen ve işgal altındaki Filistin’deki planları ve varlıkları için tehlikesi olmasaydı öldürülmezdi. Bu cinayette farklı boyutlar da mevcuttur.” dedi.

# abd # iran # suriye # ırak # Yemen # filistin # anma # şehit # lübnan # beşar esad # suikast # kasım suleymani # anma mesajı