Nazarbayev'in sözcüsü yalanladı: Nazarbayev ülkeyi terk etmedi

Kazakistan'da ABD destekli kalkışma sırasında Kazakistan'ın Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in ülkeyi terkettiği yalanı söylenmişti. Bu iddialar Nazarbayev'in sözcüsü Aydos Ukibay tarafından yalanlandı. Nazarbayev'in Kazakistan'da olduğu belirtildi.

Nazarbayev'in sözcüsü yalanladı: Nazarbayev ülkeyi terk etmedi

Kazakistan'da ABD ve Batı destekli kışkırtmalar ve sokak eylemleri sırasında Kazakistan'ın Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in ülkesini terk ettiği yalanı söylendi, uluslararası medya ve sosyal medyada bu yalan yayıldı.

Ancak bu iddiaya yalanlama geldi.

Nazarbayev'in sözcüsü Aydos Ukibay, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Nazarbayev'in başkent Nur Sultan'da bulunduğunu, bir dizi istişare toplantıları gerçekleştirdiğini, Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile doğrudan temas halinde olduğunu bildirdi.

Nazarbayev'in dost ülkelerin liderleriyle telefon görüşmeleri yaptığını belirten Ukibay, Kurucu Cumhurbaşkanı'nın mevcut zorlukların üstesinden gelmek ve ülkenin bütünlüğünü sağlamak için halka Cumhurbaşkanı Tokayev'in etrafında birleşme çağrısında bulunduğunu kaydetti.

Kazakistan'daki protestolar nedeniyle Nazarbayev'in ülkesini terk ettiği iddia edilmişti.

# kazakistan # nazarbayev # Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev