ABD-Rusya görüşmeleri Cenevre'de başladı

ABD ile Rusya arasındaki güvenlik görüşmeleri, İsviçre'nin Cenevre kentinde başladı. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy R. Sherman ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov başkanlığındaki heyetler bir araya geldi.

ABD-Rusya görüşmeleri Cenevre'de başladı

ABD ile Rusya arasındaki güvenlik görüşmeleri başladı.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy R. Sherman ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov'un başkanlık ettiği heyetler İsviçre'nin Cenevre kentinde bir araya geldi.

Görüşmeler, TSİ 10.55'te, ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi Nezdindeki misyonunda, başladı.

İki ülkeden üst düzey diplomatların katıldığı Stratejik İstikrar Diyaloğu'nun (SSD) olağanüstü toplantısında, ikili ilişkilerin yanı sıra Ukrayna sorunu, NATO'nun doğuya doğru genişlemesi, nükleer silahların kontrolü ve siber suçlar gibi konuların ele alınması bekleniyor.

Görüşmelerin ardından tarafların, TSİ 19.30'dan itibaren ayrı ayrı basın toplantısı düzenleyeceği açıklandı.

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 16 Haziran'da Cenevre'de buluşmuş, iki lider ihtilaflı konuların çözümü için diyaloğun sürdürülmesi kararı almıştı.

# abd # rusya # Ukrayna # nato # vladimir putin # joe biden # isviçre # Cenevre # Wendy Sherman # Rusya Ukrayna # ABD Rusya ilişkileri # Sergey Ryabkov # ABD Rusya Ukrayna