Almanya Kuzey Akım 2 projesinin onay sürecini durdurdu

Rusya'nın Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti'ni tanıma kararının ardından Almanya'dan Kuzey Akım 2 projesi ile ilgili yeni bir adım geldi. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, projenin sertifikasyon sürecinin durdurulması talimatını verdiğini belirtti.

Almanya Kuzey Akım 2 projesinin onay sürecini durdurdu

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İrlanda Başbakanı Micheal Martin ile görüşmesi öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Başbakan Olaf Scholz'un gündeminde, Rusya'nın Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti'ni tanıması kararı vardı.

Olaf Scholz, yaptığı açıklamada, Rusya'nın kararını eleştirdi. Scholz, "Bu, uluslararası hukukun ciddi bir ihlalidir. Putin, Birleşmiş Milletler Şartı'nı da çiğniyor." dedi.

Scholz, AB'nin gün içerisinde ilk "yaptırımlar dizisine" karar vereceğini belirterek şunları söyledi:

Bu aynı zamanda Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı için de geçerlidir. Almanya'nın enerji piyasası düzenleyici kurumuna, Rus-Alman Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattının onay sürecinin bir sonraki değerlendirmeye kadar durdurulması talimatını verdim.

Kararı Ekonomi Bakanı Robert Habeck ile görüştüğünü de belirten Scholz, "Şimdi her şeyi yeniden değerlendirilme zamanı." dedi.

ALMANYA UKRAYNA'YA SİLAH SEVK ETMEYECEK

Alman Şansölye, Fransa ve Almanya olarak Ukrayna krizine ilişkin Normandiya formatını sürdürmek istediklerini ve görüşme tekliflerinin devam ettiğini bildirdi.

Scholz, Almanya'nın Ukrayna'ya silah sevk etmeyeceğini tekrarlayarak Ukrayna'ya var olan ekonomik desteği sürdüreceklerini kaydetti.

Almanya Başbakanı, bölgede durumun ciddi olduğunu, Rusya'nın sınırda hala tüm Ukrayna'yı işgal etmeye yetecek askeri bulunduğunu ve bundan sonra ne olacağını kimsenin bilmediğini söyledi.

Scholz, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy'nin Rusya'nın provokasyonuna gelmediği için de büyük bir saygıyı hak ettiğini belirtti.

# rusya # Ukrayna # Putin # silah # ekonomi # almanya # fransa # kriz # Birleşmiş milletler # rus # Zelenskiy # Olaf Scholz # Donetsk # Lugansk