Kiev'de kuşatma daralıyor

Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı Ukrayna'ya askeri operasyonu sürüyor. Ukrayna'nın en büyük ikinci kenti Harkov’da ilerleyişini sürdüren Rus birlikleri Balakleya bölgesinde kontrolü ele aldı. Başkent Kiev'de de kuşatma daralıyor. Öte yandan Rusya ile Ukrayna arasındaki dün planlanan 2. tur görüşme, Ukrayna heyetinin gecikmesi nedeniyle yapılamadı. İki ülke heyetleri arasında müzakereye bugün devam edilmesi bekleniyor.

Kiev'de kuşatma daralıyor

Rusya, Ukrayna sahasında ilerleyişini sürdürüyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın en büyük ikinci kenti Harkov’un Balakleya bölgesinde kontrolün sağlandığını açıkladı. Bakanlık, denetİmin sağlandığı yerleşim yerlerindeki sivillerin güvenliği için gereken önlemlerin de alındığını belirtti.

Kiev’de de kuşatma giderek daralıyor. Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev’in Lısaya Gora bölgesindeki bir yedek radyo-televizyon kulesinin vurularak, devre dışı bırakıldığını bildirdi.

Bakanlık ayrıca, Donetsk Halk Cumhuriyeti güçlerinin, Mariupol kenti çevresindeki çemberi daralttıklarını açıkladı. Bölgede Vinogradnoye, Sartaka ve Vodyanoye yerleşim yerinde daha kontrolün sağlandığı belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Mariupol’deki sivillerin kenti doğudan, Mariupol-Şirokino yolu üstünden terk edebileceklerini açıklamıştı. Ukrayna ordusuna bağlı Neo-Nazi Azak ve Sağ Sektör militanlarının, sivillerin insani koridorlar üzerinden Mariupol'ü terk etmesine engel olduğu haberleri geliyor.

Öte yandan Rusya ile Ukrayna arasındaki dün planlanan 2. tur görüşme, Ukrayna heyetinin gecikmesi nedeniyle yapılamadı.

Rusya, görüşmenin bugün Belarus-Polonya sınırındaki Brest kentinde gerçekleşeceğini duyurdu. Kremlin'den yapılan açıklamada "Biz müzakere için hazırız. Ukrayna heyetinin katılıp katılmayacağı henüz belli değil" .ifadeleri kullanıldı.

Ukrayna Devlet Başkanı Danışmanı Mikhailo Podolyak, görüşmelerin ikinci turu ile ilgili olarak "Bu konu şimdilik tartışılıyor" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün yaptığı çakılmada, Ukrayna tarafının, ABD'den gelen emirler doğrultusunda müzakereleri ertelediğini belirtmişti.

# abd # rusya # Ukrayna # lavrov # Devlet # belarus # kremlin # savunma # kiev # rusya savunma bakanlığı # Kuşatma # neo nazi # mosova