Paralı askerler ve naziler kışkırtma peşinde

Rusya’nın Ukrayna’ya operasyonuda 25. gününde… Rus ordusu, Jitomir bölgesinde, Ukrayna’ya gelen yabancı paralı askerlerin konuşlandığı bir eğitim merkezini vurdu. Bununla birlikte son bir günde Ukrayna ordusuna ait 62 askeri tesisin daha devre dışı bırakıldığı açıklandı.

Paralı askerler ve naziler kışkırtma peşinde

Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı Ukrayna'ya askeri operasyonu 25'inci günü geride bıraktı

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus Ordusu Ukrayna’nın 62 askeri tesisini daha devre dışı bıraktığını duyurdu.

Bakanlığın açıklamasına göre, Jitomir bölgesinde, Ukrayna ordusunda savaşmaya gelen yabancı paralı askerlerin konuşlandığı bir eğitim merkezi vuruldu. 100'ü aşkın yabancı paralı asker etkisiz hale getirildi.

Donetsk ve Lugansk Halk güçleri de Donbass'ta ilerleyişlerini sürdürüyor. Donetsk birlikleri, Stepnoye yerleşimini tamamen kontrol altına aldı.

NEO-NAZİLER KIŞKIRTMA HAZIRLIĞINDA

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna ordusuna bağlı Neo-nazi Azak Taburunun, Lviv'deki batılı diplomatlara terör saldırısı hazırlığında olduğunu ve saldırıyı Rus ordusu yapmış gibi sunmayı planladığını açıkladı. Konaşenkov, provokasyonun amacının Ukrayna hava sahasının uçuşa yasak bölge ilan edilmesini sağlamak olduğunu belirtti.

# abd # rusya # Ukrayna # terör # nato # savunma # rus # paralı asker # kışkırtma # neo nazi # Donetsk # Lugansk # lviv # azak taburu