Pamuk fiyatları zirveyi gördü

Pamuk, New York Ticaret Borsası'nda yüzde 2,5'in üzerinde artarak 1,3015 dolarla Haziran 2011'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Pamuk fiyatları zirveyi gördü

Pamuk fiyatları 11 yılın zirvesini gördü. New York Ticaret Borsası'nda işlem gören pamuğun libresi bugün 1,3015 dolara kadar yükseldi.

Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı başlattığı Ukrayna operasyonuna yönelik haber akışıyla birlikte emtia piyasasında dalgalı bir seyir izleniyor. Rusya'nın Ukraynalı askerlere Mauripol şehrini terk etmeleri için ültimatom vermesi piyasalarda hareketliliği artırdı. Bu gelişmelerle özelikle tarım emtia fiyatlarında yükselişler görüldü.

Çin'de artmaya başlayan Kovid-19 vakaları ile ABD Merkez Bankası'nın politika faizinde artışa gitmesi de emtia fiyatlarını etkileyen en önemli faktörler arasında yer aldı.

ABD'de pamuk üretiminin yoğun olduğu Batı Teksas'ta hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde olacağına ilişkin tahminlerden dolayı pamuk üretimine yönelik endişeler de pamuk fiyatlarında hızlı yükselişe yol açtı.

Söz konusu gelişmelerle pamuk fiyatları, New York Ticaret Borsası'nda yüzde 2,5'in üzerinde artarak 1,3015 dolarla Haziran 2011'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü, sonrasında saat 13.15 itibarıyla 1,2840 seviyelerinde dengelendi.

TARIM EMTİA FİYATLARI YÜZDE 1'in ÜZERİNDE YÜKSELDİ

Bugün diğer tarım ürünleri fiyatlarında da yüzde 1'in üzerinde yükselişler görüldü.

Chicago Ticaret Borsası'nda işlem gören buğdayda yüzde 1,6, mısır yüzde 1,5 ve soya fasulyesinde yüzde 1,1, New York Ticaret Borsası'nda işlem gören şekerde yüzde 1,2 civarında yükselişler yaşandı.

# abd # rusya # Ukrayna # çin # nato # yol # batı # politika