Ukrayna yine sivilleri hedef aldı

Sivilleri canlı kalkan olarak kullanan Ukrayna bu kez Donetsk'teki yerleşim yerine füzeyle saldırdı. 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili Rusya Savunma Bakanlığı yeni bir açıklama yaptı. Kramatorsk'ta bulunan tren garına saldırının kentin 45 kilometre güneybatısındaki kasabadan Ukraynalı roket birliği tarafından yapıldığı tespit edildi.

Ukrayna yine sivilleri hedef aldı

Ukrayna Toçka-U füzesiyle Donetsk'teki Kramatorsk yerleşim yerine saldırdı.

39 kişinim hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili Rusya Savunma Bakanlığı yeni bir açıklama yaptı. Kramatorsk'ta bulunan tren garına saldırının kentin 45 kilometre güneybatısındaki kasabadan Ukraynalı roket birliği tarafından yapıldığı tespit edildi.

Rus silahlı kuvvetlerinin Kramatorsk şehrinde herhangi bir operasyon düzenlemediği belirtildi. Açıklama "Toçka-U taktik füzelerinin yalnızca Ukrayna silahlı kuvvetleri tarafından kullanıldığını özellikle vurguluyoruz."ifadeleri kullanıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov Ukrayna’daki hedeflere yönelik havadan yüksek hassasiyetli roketler kullandıklarını söyledi.

Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Denis Puşilin, 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili konuştu. Puşilin, Kramatorsk tren garına yönelik füze saldırısını Kiev rejimi tarafından işlenen savaş suçu olarak niteledi.

Donetsk Halk Milisi Sözcüsü Eduard Basurin, Zelenski yönetiminin bölgede tahliye yapılacağını duyurduğunu, daha sonra ise Toçka-U füzesiyle provokasyon yaptığını vurguladı.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna tarafınının Kiev Bölgesi'nin İrpin kentinde Rus güçlerini suçlamak için yen bir provokasyon hazırlığı yaptığını açıkladı. Bakanlık, Rus güçlerin kentten bir haftadan daha uzun bir süre önce ayrıldığını vurguladı.

# rusya # Ukrayna # açıklama # operasyon # savaş # Sivil # uzun # Füze saldırısı # silahlı kuvvetleri # toçka-u