6-8 Ekim davasında onlarca gözaltı

6-8 Ekim olaylarının mali yapılanmasında yer aldıkları belirlenen 91 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Operasyon kapsamında şimdiye kadar 46 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Hakkında gözaltı kararı verilenler arasında HDP’li eski Belediye Başkan vekilleri, eski parti saymanları ile eski Belediye Meclis üyeleri de bulunuyor.

6-8 Ekim davasında onlarca gözaltı

6-8 Ekim olaylarıyla ilgili hukuki süreç devam ederken yeni gözaltılar yapıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğünce Ankara Merkezli 13 ilde yürütülen soruşturma sürüyor. 91 şüphelinin 6-8 Ekim olaylarıyla bağlantılı oldukları tespit edildi. Gizli tanık beyanları ve HTS kayıtlarından yola çıkılarak tespitin yapıldığı kaydedildi.

Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı, 10 yıllık mali veriler ışığında, şüphelilerin bazı HTS verileri incelendi. Ankara Emniyet Genel Müdürlüğünün uzman ekipleri titizlikle yapılan çalışmalarda milyonlarca satır veri ve video/fotoğraflar üzerinde inceleme yaptı. Ayrıca şüpheli isimlerinin ölü olarak ele geçirilen örgüt mensuplarından elde edilen dokümanlarda geçtiği belirlendi.

Şüphelilerin, PKK/KCK silahlı terör örgütünün ekonomik yapılanmasında yer aldıkları, örgüt adına kara para akladıkları ve PKK Terör Örgütü Mali Alan Yöneticisi Murat Karayılan’ın talimatlarıyla hareket ettikleri belirlendi.

Operasyon kapsamında şu ana kadar 46 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
Hakkında gözaltı kararı verilenler arasında, HDP’li eski Belediye Başkan vekilleri, eski Belediye Başkan Yardımcıları, eski Parti sayman ve yardımcıları ile eski Belediye Meclis üyeleri de bulunuyor.

Ayrıca soruşturma kapsamındaki şüphelilerden, silahlı eğitim almış örgüt mensupları ve örgütsel faaliyetleri sonrası yurtdışına çıkan örgüt mensuplarının da bulunduğu tespit edildi.

# ankara # pkk # hdp # operasyon # meclis # silahlı terör örgütü # kck # şüpheli # emniyet # Başkan # belediye başkanı # Ankara Emniyet # 6-8 ekim