Savaşta yenilen kime teslim olur?

İsmail Bayraktar

İsmail Bayraktar

Köşe Yazısı

HDP’yi kapatılmaktan kurtaramayacaklarını anlayan bazı çevreler bugünlerde şöyle bir propagandaya başladılar: HDP kapatılırsa oyları CHP’ye gidermiş veya yeni parti kurar daha güçlü olurlarmış.

Kısacası aman HDP kapatılmasın!

Bu propagandayı yapan kişilerin arasında ne yazık ki bazı AK Partililer de var. 15 Temmuz FETÖ darbesinden bu yana Sayın Cumhurbaşkanımız 2. İstiklal Savaşı verdiğimizi söylüyor. Gerçekten bir İstiklal Savaşı veriyorsak (ki aynen öyledir) bu arkadaşlarımız savaşın ne demek olduğunu anlamamışlar. Savaşlarda olağan dönemin kuralları işlemez. Savaşı veren millet topyekün seferber olur. Bu seferberlik kültür sanattan ekonomiye, dış politikadan iç politikaya her alanda uygulanmak zorundadır.

Sorun savaş boyutunda olduğuna göre eylem de ona uygun olmalıdır. “Avrupa ne der, Amerika ne der” diye düşünemezsiniz. Savaşın gereklerini yapmak zorundasınız. Yapmadığınız zaman savaşın kaybedeni olursunuz.Savaş, televizyon yorumculuğu değildir. O rahat koltuklara oturup Mehmetçiğe kurşun atanları çabucacık aklayamazsınız. Türkiye'nin bugünkü ihtiyacı bu topyekün mücadele stratejisini kurmaktır.

Doğu Perinçek ve Vatan Partisi yıllardır bunun kavgasını veriyor.Şimdi tam sonuç alacağımız yere gelince Atlantikçiler koro halinde bağırıyor:Demokrasi,insan hakları,Avrupa kriterleri,oy,sandık!…

HDP’nin arkasında ABD ve Avrupalı emperyalistler var. Biden Tayfası buna güveniyor.Bir de PKK’ya karşı olan fakat düşmanı küçümsemek isteyenler var.Onlara hatırlatmakta fayda var.Amerika’yı yönetenlerin resmi ifadesiyle HDP yani PKK(onlar sanki farklıymış gibi PYD diyor) Amerika’nın kara gücüdür.

Amerikancıların iddialarının gerçekle hiçbir ilgisi yoktur.Artık Kürt yurttaşlarımız arasında Vatan Partisirüzgarı esiyor.Amerika ve kara gücü PKK yenildikçe Kürt yurttaşlarımız özgürleşiyor.Kendi geleceği için üretebileceği,terörden uzak, huzurlu bir yaşam hayali kuruyor.Türkiye artık bağımsız,başı dik yaşayabileceği Avrasya iklimine giriyor.Bu süreç HDP’nin kapatılmasıyla taçlandırılacaktır.Bunun önünde kimse duramaz.

Başlıkta sorduğumuz sorunun yanıtını şimdi verebiliriz.TSK, savaşı silahla kazanmıştır.Artık savaş ideolojik olarak birlik fikrinin egemen olmasıdır.Bugün PKK ile savaşın ön cephesinde siyaseten kim var? Vatan Partisi ve Cumhur İttifakı.Demek ki HDP’den kopan yurttaşlarımız tercihlerini birlikten yana yapacaklardır,çünkü bölücülük ezilmiş birlik isteyenler kazanmıştır.