ABD kuklası dost (!)

İsmail Bayraktar

İsmail Bayraktar

Köşe Yazısı

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de ABD ve Avrupa destekli Yunanistan'la mücadelesi, Rusya-Ukrayna gerginliği ile boyut değiştirerek daha sıkıntılı bir hal aldı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Zelenski ziyareti ile Karadeniz'deki gerginlik ön plana çıkmış oldu.

Ziyaret öncesi Zelenski’nin bu defa Türkiye’de hangi şovu yapacağı akıllara geldi. İlk ziyarette Zelenski, basın toplantısında birden ayağa kalkarak Ukrayna şehitleri için saygı duruşu çağrısı yapmış ve bizim yöneticilerimiz de ne olduğunu anlamadan ayağa kalkarak ona eşlik etmişti. Bunun önceden kurgulanmış,Rusya’ya yönelik bir komplo olduğu açıktı.

Zelenski’nin bir Amerikan kuklası olduğu her yaptığıyla sırıtıyor. Zelenski ziyareti, bize çözmemiz gereken bu sorunun ertelenemez olduğunu; Karadeniz'de Türkiye-Rusya ilişkilerini doğru bir zemine oturtmanın zorunluluk haline geldiğini gösteriyor.Ukrayna-Rusya geriliminin yükselmesi, ABD'nin Doğu Akdeniz'deki Türkiye hamlelerini Karadeniz odaklı olarak sürdürmeye karar verdiğini ortaya koyuyor. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de direnmesi kaçınılmaz. Doğu Akdeniz'de sıkıştırılan Türkiye'nin Rusya'nın dostluğuna ihtiyaç duyması da kaçınılmaz. Bu kaçınılmazlık ister istemez Türkiye’yi Rusya ile buluşturacak.Bu nedenle Doğu Akdeniz'de Türkiye’yi yalnızlaştırmak için önce Rusya ile aramıza kama sokulması gerekiyor.

NATO'nun Ukrayna olayına müdahil olması bu amaca uygundur. Türkiye'nin Rusya'yla ilişkilerinde Kırım meselesi zaten sorunludur; buna bir de Ukrayna'ya SİHA satma ve Ukrayna'nın NATO'ya girişini destekleme kararını ekleyin. İşte o zaman Türkiye'nin Rusya ile ilişkileri gerilir.Türkiye’nin Rusya ile karşı karşıya gelmesi cephe gerisinin düşmesi demektir.Rusya düşmanlığı Türkiye için ancak felaket getirir; Ukrayna'ya sattığınız SİHA'lar dönüp sizi vurur.Türkiye’nin devlet aklı bu tuzağa düşemez. Ukrayna, Türkiye'nin Rusya ile başlattığı Türk Akımı projesini sabote etmeyi Amerika ile imzaladığı antlaşmaya koymuş bir ülkedir.Türkiye'yi yönetenler o antlaşmaya iyi baksın: Türkiye düşmanlığını açıkça ilan eden bir ülkeye güvenmek; belaya davetiye çıkarmaktır.

Türkiye- Rusya dostluğu son yıllarda bizim en büyük kazançlarımızı sağladı: Türkiye PKK'yıbitirme noktasına getirdi. Amerikan GladyosuFetö devlet içerisinden temizlendi, milligüvenliğimiz için çok önemli savunma silahları S-400'ler Türkiye'ye kazandırıldı.

Amerika ile beraberken ne kazandık? Ukrayna ile dost olacağını sananlar yanılıyorlar; nasıl ki Yunanistan'la dost olmamız mümkün değilse Ukrayna ile dost olmamız da mümkün değildir. Çünkü Ukrayna, ABD'nin kuklası bir yönetimdir; Soros darbesiyle koltuklara oturtulan Neo-Naziler Rusya'nın üzerine sürülmektedir. Ukrayna, bağımsız bir devlet olsaydı Rusya ile çatışmayı değil uzlaşmayı seçerdi; nüfusunun yarısına yakını Rus olan bir ülkenin yüzlerce yıl birlikte yaşadığı- soydaşı olan-Rusya ile savaşa tutuşması akılla izah edilebilecek bir şey değildir.

Türkiye,Ukrayna ile ilişkileri geliştirilebilir; bunda bir sakınca yok, fakat Ukrayna'nın NATO üyeliğinin desteklenmesi, Ukrayna'ya Rusya ile savaşması için SİHA satılması vahim hatalardır.Bu tutumun Amerikan kışkırtıcılığına benzin dökmekten farkı yoktur. Amaç ticaretse,Türkiye SİHA’larını başka ülkelere de satabilir. Türkiye Rusya dostluğunu kaybederse ABD'nin bütün planlarının gerçekleşme şansı doğar. Türkiye'yi yönetenlerin Ukrayna'ya SİHA satması Yunanistan'a SİHA satmaktan farksızdır; Ukrayna’ya SİHA satarak barışı sağlayamazsınız. O SİHA’lar Rusya'yı vurdukça Türkiye, Atlantik’in operasyon alanı olmaktan kurtulamaz. ABD ve Avrupa'nın istediği de budur.

Atatürk’ün hasta yatağında yaptığı vasiyetin hala geçerli olduğu çok açıktır. Bizim için Rusya dostluğu, Ukrayna ile kıyaslanamayacak kadar değerlidir. SETA hezeyanları devlet aklının yerini alamaz.Türkiye, bağımsız, başı dik yaşamak istiyorsa Rusya'nın dostluğu vazgeçilmezdir. Bunu anlamayanlar Türkiye'yi yönetemezler.

# abd # türkiye # rusya # Ukrayna # yunanistan # pkk # siha # doğu akdeniz # avrupa # nato # Ukrayna NATO # Komplo # möntro # Türkiye NATO # Rusya NATO # Zelenski # Naziler