Bazen yüzde on yüzde doksandan daha büyüktür!

Soner Polat

Soner Polat

Köşe Yazısı

CHP milletvekili Dursun Çiçek’in, “TSK içindeki cemaatçilerin oranı yüzde onu geçmez!” açıklaması geniş bir tartışma yarattı… Demecin ruhuna baktığımızda, “Endişeye gerek yok; ancak yüzde onu buluyorlar!” anlamı çıkıyor. Açıklamanın amacı ne olursa olsun, “yüzde on ne yapar, ne yapamaz!” konusunu mercek altına almalıyız. Çünkü söz konusu olan Türkiye’nin milli güvenliği!

ÖRGÜT BİR DE GİZLİ OLURSA!

Bir konunun altına çizmeliyiz. Örgütlü 10 kişi, örgütsüz 100 kişiden daha güçlüdür! Ayrıca bu örgüt gizli ise gücü daha da artar; 500 kişiye bedel olur… Çünkü 500 kişinin içine serbestçe dağılarak bütün sinir merkezlerini denetim altında tutar… Hiyerarşik bir yapı varsa ve örgüt bu sistem içinde kilit kadroları ele geçirmişse, çarkı kendi çıkarlarına göre döndürür!

HEM GİZLİ HEM DE EMPERYAL DESTEK VARSA!

Eğer gizli olan bu örgüt, ayrıca emperyalist merkezlerin koruması altında bulunuyorsa, hem gücü hem de verdiği zarar misliyle artar… Emperyalist ülkelerin verdiği casusluk görevlerini yerine getirmek için cüretkârca adımlar atar. Çünkü hem yerel hem de küresel bir güvenlik şemsiyesi altında olduğuna inanır. En kötü durumda yurt dışına kaçırılacağını ve refah içinde yaşayacağını düşünür… Dış güçlere bağımlı olduğu için ülkesine olan aidiyet duygusu ya çok azdır ya da hiç yoktur!

Türkiye’nin en önemli savaş planı olan “Egemen Harekât Planı” işportaya düşmedi mi? Yasal engellere rağmen mahkemelerin ek delil klasörlerine konmadı mı? Dilekçeyi patlatan her avukat bu plana sahip olmadı mı? Yunanistan Batı Trakya’da kilometrelerce uzunlukta hendekler kazmadı mı? Bu yapılana “vatan hainliğinden” başka bir isim bulabilir misiniz? Şimdiye kadar bu konuda hiç kimse adli makamlar önünde hesap vermedi! Hatta Planın mülkiyetini elinde bulunduranlar suç duyurusunda bile bulunmadı! Bunu nasıl açıklayacağız? Bir harpte bedeli bu büyük millet ödeyecek!

SİSTEM NASIL İŞLER?

Askerlik sistemi güvene dayanır… Üniforma giyen herkesin hata yapabileceği, ancak asla ihanet etmeyeceği farz ve kabul edilir! Bu nedenle, “hakkında özel ve gizli bir rapor olmayan” her asker her türlü gizli bilgiye nüfuz edebilir… Eğer yüzde on oranında gizli bir örgütlenme varsa, tehlike sanıldığından çok daha fazladır. Her türlü kritik bilginin düşmanların eline geçme riski çok fazladır! Ayrıca bir ölüm kalım harbinde içeriden orduyu sabote edebilirler… Böyle bir yapılanmayı kabul etmek, karinası delik gemiyle denize açılmak demektir!

BAZI SORULAR…

Sayın Çiçek bir istihbarat bilgisini mi bizimle paylaştı, yoksa kendi tahminini mi açıkladı?

Kendi Partisi CHP bu konuda ne düşünüyor? Cemaati bir tehdit olarak görüyor mu?

TSK, Sayın Çiçek’in değerlendirmesine katılıyor mu? İçinde bir cemaat yapılanmasını olduğunu kabul ediyor mu?

SONUÇ

TSK içindeki cemaat mensupları konusu ciklet gibi uzuyor… Çeşitli verilere rağmen somut bir adım atılmayınca, yurttaşlarımızın kafası karışıyor! Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’ne (Kırmızı Kitap) terör örgütü olarak giren CIA emrindeki bir gizli teşkilatlanmaya karşı çekingen davrananları tarih hafızasına kaydediyor... İçindeki Emperyal kalıntıları temizleme yeteneği olmayan her kurum çürümeye mahkûmdur…

Amiral Soner Polat

ulusalkanal.com.tr

# daha # Yüzde # Bazen # ön # büyüktür