Doğru stratejin yoksa...

İsmail Bayraktar

İsmail Bayraktar

Köşe Yazısı

AK Parti hükümetinin bu rehavetini anlamış değilim. Sanki her şey yolunda gidiyormuş gibi bir havaları var. Oysa Türkiye'nin ekonomik sorunları başta olmak üzere yığınla sorunu var. Uzun süredir Suriye’de dostlarımızın bile aklını karıştıran bir politikayı sürdürmeye çalışıyoruz. Doğu Akdeniz'de ABD uçak gemisi Yunan televizyonlarında canlı yayınlanan görüntülerle Girit Limanına demir atıyor. Bu haber Yunan televizyonlarında “Türk rüyasına mezar taşı” başlığıyla, davul zurna çalınarak veriliyor. Amerikancı muhalefet en basit bir olayda bile iç karışıklık çıkarma hesapları yapıyor. Döviz bir saatte 8.5 TL oluyor...

Hükümet ne yapıyor? Batı’ya ve ABD’ye sıcak mesajlar veriyor. Suriye'de bizi destekleyin, diyor. Serbest piyasadan ayrılmayacağız gibi ABD’yi yatıştırmak amaçlı pazarlığa açığız muhabbeti. İyi de neyin pazarlığını yapacaksınız?Suriye’de PKK devletini mi, S-400’den vazgeçmeyi mi, Kıbrıs’tan TSK’yı çekmeyi mi ya da ilan ettiği Erdoğan’ı devirme planını revize etmeyi mi?Bunların hiçbirine olumlu yanıt alma şansımız yok. Olmayacak duaya amin demenin gereği de yok.

Söz konusu olan vatansa doğru strateji uygulamak zorundasınız. Doğru stratejiyi belirlemezseniz düşmanın stratejisine teslim olur, Türkiye’yi parçalama stratejisinin peşine takılırsınız. İstemeden de olsa uçuruma doğru sürüklenirsiniz. Devlet yönetme sorumluluğu bahanelere sığınmakla geçiştirilemez. Hiçbir bahane sizi sorumluluktan kurtarmaz.

Günün görevi ekonomide ve güvenlikte acil tedbirleri almaktır. “Artık serbest piyasaya bağlıyız” masallarına inanacak çocuklar yok. Türkiye sıcak paranın kontrolünü zaman geçirmeden sağlamalıdır. Sıcak para düğmesi ABD’nin elinde olduğu sürece operasyona uğramaktan kurtulamayız. Doğu Akdeniz’de Rusya, İran, Çin gibi silahlı gücü olan ülkelerle güçlü ortaklıklar kurmak zorundayız.

Türk Milleti görkemli bir tarihe, büyük imparatorluklar kurma birikimine sahiptir. En önemlisi de 100 yıl önce emperyalizmi ve piyonlarını denize dökerek Mazlum Milletlere bir devrim örneği yaşatmıştır. Bugünün ihtiyacı olan bu tecrübe elbette kullanılacaktır. Avrupa’dan, Amerika’dan Türkiye hayrına uzlaşma beklemek sonu hüsranla bitecek bir maceradır. ‘Türk rüyasına mezar taşı’ aramadığımıza göre boş hayallerle milletimizi aldatmayalım.