Türk basınının namusu: Aydınlık

İsmail Bayraktar

İsmail Bayraktar

Köşe Yazısı

Aydınlık Gazetesi'nin Türkiye için ne kadar değerli olduğunu biliyorduk, fakat şu son günlerde yaşadığımız olaylar Aydınlık’ın değerden öte adeta Türk basınının ve televizyonlarının namusunu kurtardığı günler oldu.

Günlerdir muhalefetin, gazete ve televizyonların bugün ne diyecek diye beklediği Sedat Peker olayından söz ediyorum.Türkiye halkını bilgilendirmek için ne iktidar partisine yakın olanlar ne de muhalefete yakın olan gazete ve televizyonların hiçbirisi ‘’Sedat Peker olayı nedir’’ diye bir haber yapmadı. Neler oluyor diye bir analiz; olayı inceleyen, araştıran bir haber yapmadı. İşte Aydınlık o bütün mali olanaksızlıklarına rağmen iktidar ve muhalefetin borazanı olmuş gazete ve televizyonlardan farklı olarak olayı araştırdı ve gerçeği ortaya koydu. Sedat Peker'in nasıl Mossad'ın CIA’nın eline düştüğünü ortaya çıkardı. Bugün ne söyleyecek diye beklenen ‘’kahramanın’’ balonu patladı.Birdenbire S. Peker kendini savunma telaşına düşerek Aydınlık ve Doğu Perinçek’e saldırmaya başladı.Dengesi bozuldu ve kullanılan mafya liderinin ipliği pazara çıktı.

Aydınlık, bunu kısıtlı olanaklarla yaparken büyük akım medya denilen holding medyasının olayın polisiye tarafıyla insanların kafalarını karıştırmaktan öte bir iş yapmadığını bütün Türkiye gördü. Dahası bunu yaparken emperyalist istihbarat örgütlerinin ekmeğine de yağ sürdüler. Türkiye’yi istikrarsızlaştırma operasyonuna çanak tuttular. Türkiye'nin Amerikan emperyalizmi ve İsrail'in operasyonları için kargaşalığa sürüklenmesine ve muhalefet edeceğim diye Türkiye'nin bütün milli çıkarlarına ihanet etmiş, Batının elinde oyuncak olmuş örgütlerin parlatılmasına yardım ettiler. Aydınlık’ın Türkiye için bir yaşam sorunu olduğunu bu olayda da yaşayarak gördük. Vatan Partisi ve Aydınlık olmasaydı, Ulusal Kanal olmasaydı Türkiye emperyalizmin piyonu bozguncuların cirit attığı bir ülke haline gelecekti. Aydınlık oynanan oyunu ortaya çıkararak Türkiye'nin bu süreçte yolunu aydınlattı. Türkiye'yi yöneten iktidar partisi bile bu olayı analiz edemedi. Sözüm ona besledikleri strateji kuruluşları analiz edemedi, aslında etmedi desek daha doğru çünkü içinde vatanseverlik olanların olayı görmemesi mümkün değil. Ayrıntıyı geçtim ama en azından bunun Türkiye'ye karşı bir operasyon olduğunu, burada Sedat Peker'in birileri tarafından kullanıldığını görmeleri gerekiyordu.

Bütün operasyonların varmak istediği erken seçim meselesine gelince; muhalefetin birdenbire bu kadar hevesle erken seçim istemesi kazanacağını sanmasından mıkaynaklanıyor? Ben öyle olduğunu düşünmüyorum, çünkü muhalefet partileri seçimdevatandaşın önüne bir çözüm koyamıyorlar, çözümleri de zaten yok. Çöplükte eşinmekten önlerine bakmıyorlar. Onlar yıkılmakta olan Atlantik siyasetlerinin devam etmesini istiyorlar.

Türkiye'nin bugün geldiği yer bu programın iflas etmesinden kaynaklanıyor. Türkiye, bu programdan ayrıldığı için rahatsızlar;bu nedenle de yapacakları ile ilgili yurttaşlarımızın önüne bir çözüm sunamıyorlar ama her gün yatıp kalkıp seçim istiyorlar. Kazanamayacakları belli olduğu halde neden bu ısrar? Nedeni Türkiye'yi istikrarsızlığa ve kaosa sürükleyerek yeniden ABD'nin denetimine sokmak. ABD ve Batının denetiminden çıkan Türkiye'yi durdurmak; bunun için de sokağı ve terörü kullanmak. Türkiye erken seçim yapsa bu defa kazanamayacakları için ‘’hile var’’ diye sokağa dökülecekler. Batının Türkiye’ye müdahale etmesi için bahane üretip işgalcilere fenercilik yapmak istiyorlar. Strateji belirlenmiş, ABD önlerine koymuş; bunlar da figüran olarak oynuyorlar.

İşte vatanseverler için Aydınlık’ın ve Ulusal Kanal’ın projektörleri Türkiye'nin ufkunu aydınlatıyor.Hayat kurtaran uyanıklığı ve analizleri bozguncular için ise en büyük engel.

Bugünleri gördükçe iyi ki Aydınlık ve Ulusal Kanal’ı yaratmışız diye seviniyoruz, Türkiye adına mutlu oluyoruz. İyi ki Aydınlık’ı, Ulusal Kanal’ı Türkiye'nin kendisini savunmak için yaratması gerektiğini bilen-Devlet Aklı- bir Vatan Partisi var!

# türkiye # vatan partisi # ulusal kanal # türk # mossad # aydınlık gazetesi # televizyon # aydınlık # basın # sedat peker