Ülke birliğinin yolu bölücülüğü bitirmekten geçer | Ya bölücülüğü engellersiniz ya da engellenirsiniz!

Yazarı Olmayan Makaleler

Yazarı Olmayan Makaleler

Ülke içinde halk düşmanı bir örgüt legal alanda cirit atıyor ise orada sorunlar bitmez. Silahlı gücü var, partisi parlamentoda, medyası görsel ve yazınsal alanda faaliyette, sol görünümlü örgütlerin desteği sürüyor, bazı demokratik kitle örgütlerinin büyük bölümünün yönetimleri emrinde, sendikalardan tutunda bölgeci ve dinci yapılanmalarla (Sünni-Alevi)içiçe olan bir bölücü örgüt Türkiye sathında mücadelesine devam ediyorsa, ne yaparsanız yapın sorunu kökünden halledemezsiniz. Üstüne üstlük bu örgüt ABD/İsrail'in sınırsız desteğine sahipse ve siz bunun legal alandaki temsilcilerine karşı yeterli direnci göstermiyorsanız meseleyi halletmeniz uzun yılları alır ve bundan en çok Türkiye zarar görür.

Yasal alanı kullanan bir partinin meşru kabul edilmesi için en azından; o partinin ülkenin sınırlarını tartışmayan, halkı bölmeyen, emperyalizmin kara gücü olmayı reddeden, ülkenin silahlı kuvvetlerinin karşısına başka bir silahlı gücü dikmeyen veya desteklemeyen bir amaca sahip olması gerekiyor. Ülkelerin devlet yapılanmaları yukarıdan aşağıya doğru örgütlüdür. Silah ve siyaset iç içedir biri diğerinin yerine ihtiyaca göre kullanılmasıdır. Siyaset silaha kumanda ederken, silahta (ordu) siyasetin devamını sağlayan araç vazifesi görür. Bir devletin karşısındaki örgüt siyaset ve silahı birarada kullanıyor ise ikisine karşı aynı kararlılık gösterilmelidir. Silaha karşı tavizsiz, siyasete (parti) karşı oyalayıcı tavır meselenin iyi kavranamadığının göstergesidir.

Bir ülkenin iç istikrarını emperyalizme dayanarak bozan örgüte karşı yeterli tedbirleri almadığınız zaman, daha büyük felaketlerle karşılaşılır. Asayişin berhava olduğu yerlerde ortada ne güvenlik kalır ve ne de doğru siyaset uygulanabilir. Ülkenin birliği her türden bölücü faaliyetin siyaset (parti vb) ve silah (örgüt) alanından temizlenmesiyle mümkündür.

Bağımsız bir devletin içinde iki silahlı kuvvet olmaz. Hiç bir devlet ülkesi sınırları içinde başka bir silahlı örgüte müsaade etmez. Ya o silahlı örgüt bertaraf edilir ya da ülke sınırlarında değişiklik olur. O nedenle ABD emperyalizmin piyonu PKK ve onun yurdumuz içindeki beşinci kollarına karşı, başta HDP olmak üzere topyekun mücadele edilmeli ve engellenmelidir. Ya engellersiniz ya da engellenirsiniz! Bunun başka bir yolu bulunmamaktadır.

"Kürtçülüğün" Anadolu coğrafyasında vücut bulması ve başarı sağlaması imkansızdır. Bunun en öncelikli sebebi olarak tarihsel birlikteliğin yanı sıra Kürdümüzün Anadolulaşma sürecinin esas olarak tamamlandığını söyleyebiliriz. Hakkari her bakımdan Erbil'e, Kamışlı'ya uzak Ankara'ya, Edirne'ye yakındır!

Yüreği hala Türkiye'nin tam bağımsızlığı, birliği ve devrimi için çarpanları dostça uyarıyoruz; kurtarın yakanızı ABD'nin kara güçleri ile diğer bölücülerden! Onlarla birlikte yürüyenler Türkiye halkıyla beraber yürüyemezler.Yurdumuzda devrimimizin önündeki en büyük engelin ABD emperyalizmi ile işbirlikçilerinin olduğunu bir kez daha hatırlatırız.

# abd # ankara # hdp # Edirne # israil # silah # örgüt # hdp kapatılsın # hdp pkk # erbil # ABD emperyalizmi # kamışlı # Alevi # Sünni # bölücülük # ülke birliği # abd emperyalizmi türkiye # hdp pkk kapatılsın