Bakan Koca: "9 ay önce olan bir görüntünün bugün servis edilmesi manidar"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Özel Bayındır Hastanesi'ndeki skandal görüntülere ilişkin konuştu. Bakan Koca, hastane yönetime sert eleştirilerde bulundu.

Yaşlı kadına hakaretler eden sağlık çalışanlarının bulunduğu Özel Bayındır Hastanesi'ndeki tartışma devam ediyor. CHP'nin hissedarı İş Bankası'nın iştiraki de olduğu hastanede yaşananlar Bakanlar Kurulu sonrası da gündeme geldi.

CHP'li Murat Karayalçın'ın da Yönetim Kurulu Üyesi olduğu hastanede yaşananlara tepki Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Koca, görüntüleri saklaya hastane yönetimini sert eleştirdi:

- Hastane olaydaki suçluları işten çıkarıyor ama bize bildirmiyor. Olay Bakanlığa bildirilmediği için belki de bu kişiler başka hastanelerde bu suçları işlemeye devam edecek. Dolayısıyla Bakanlığa bildirim yapılmadığı için suçlu adeta gizlenmiş oluyor. Sağlık hizmetinde bir güven sorunu ortaya çıkmış oluyor. Soruşturmanın selameti ve bu noktadaki ihmalden dolayı biz geçici kapatma kararı verdik. Olaydan dokuz ay sonra haberimiz oluyor.Şimdi adli süreç işliyor.

"8 BİN HEKİM KAMUYA DÖNÜŞ İÇİN BAŞVURDU"


Diğer yandan Sağlık Bakanı, yeni açılan Etlik Şehir Hastanesi'nde kadro eksikliği yaşandığı iddialarına yanıt verdi:

- Şu an Etlik Şehir hastanesinde günlük 6 bin hasta bakılır hale gelindi. Yeni bir hastane olduğu için hasta sayısı arttıkça kadroları tamamlama planı yapıldı. Bildiğiniz gibi şu an sekiz bine yakın hekim, açılan kamu kadrolarına geçmek için müracaatta bulundu. İki hafta içerisinde atamaları yapılacak. Onkoloji hastanemiz başta olmak üzere diğer hastanelerimiz de kapanmayacak.
# fahrettin koca # hastane # skandal # sağlık bakanı