Skandal görüntü üzerine o hastanenin faaliyeti durduruldu

İstanbul'da özel bir hastanenin çalışanları, yoğun bakımda yatan yaşlı bir hastayla alay ederek o anları kayıt altına aldı. Görüntüler izleyenleri dehşete düşürdü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hastanenin kapatıldığını duyurdu.

İstanbul’da, Özel Bayındır İçerenköy Hastanesi'nde, yoğun bakımda konuşamayacak durumdaki yaşlı hastaya yapılan insanlık dışı muamele toplumda infial yarattı.

 Kamuoyuna yansıyan skandal görüntüler üzerine, aralarında hasta bakıcı ve hemşirelerin de olduğu 8 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 4'ü tutuklandı, 2’si adli kontrol şartıyla 3’ü de savcılıktan serbest bırakıldı.

İş Bankası'nın iştiraki olduğu ortaya çıkan hastanenin faaliyetleri de durduruldu. Gelişmeyi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından duyurdu.

- Sağlık hizmeti ilkeleri ve insanlıkla bağdaşmayacak davranışların gösterildiği özel hastanenin faaliyeti durdurulmuştur. Suçlular müstahak oldukları cezayı alacak. Sağlıkta güven sarsıcı hiçbir fiile toleransımız yoktur. Mesleğimizin gerçek mensuplarının üzüntüsü tarif edilemez.



Özel Bayındır İçerenköy Hastanesi’nde yoğun bakım hastalarının maruz kaldığı insanlık dışı uygulamalarla ilgili yeni kayıtlar da ortaya çıktı. Sosyal medyada paylaşılan başka bir ses kaydında hayatını kaybeden bir hastaya müdahale eden sağlık görevlilerinin gülüştükleri duyuluyor.

Hastanede, yoğun bakımdaki hastaların acil müdahaleye ihtiyacı olduğunu bildiren cihazların kapatılması nedeniyle 5 hastanın hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Görüntü ve ses kaydını sosyal medyaya sızdıranın hastanenin eski bir çalışanı olduğu öğrenildi. Yaşananları bir mektup ile tek tek anlatan eski çalışan, yoğun bakımda birlikte çalıştığı 5 hemşireyi de olaylardan sorumlu tutarak, isimlerini tek tek sıraladı. Ayrıca hastane yönetiminin kendisine rüşvet teklif ederek, video ve ses kayıtlarını almak istediğini anlattı.

 İş Bankası'nın da adının karıştığı mektupta yer alan ifadelere göre, o dönem Bayındır Hastaneler Grubu Genel Müdürü olan Sezai Sevgin, olaylar sırasında İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı..

# hastane # iş bankası