Varank'tan savunma sanayisinde başarı açıklaması

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda Ulusal Kanal'ın sorularını yanıtladı. Varank, "Savunma Sanayi alanında Son 30 yılda elde ettiğiniz başarılar sayesinde dünyanın ilgi odağı olduk." dedi.

SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı, İstanbul fuar merkezinde 57 ülkeden 250 yabancı ve 750 yerli firmayı bir araya getirdi.


Ulusal Kanal'a konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varan, Türkiye'nin savunma sanayindeki kabiliyetlerini anlattı. Varank, "Son 30 yılda elde ettiğimiz başarılar sayesinde dünyanın ilgi odağı olduk" dedi:

- Şu anda saha Expo 2022 deyiz. 900 firma 3000 den fazla yabacı menşeli firmadayız. Turkiyenin savunma sabitindeki kabiliyetleri gösteren bir fuar. Bu anlamda da son 30 yolda elde ettiğiniz başarılar sayesinde dünyanın ilgi odağının olduğunu farkındayız. Bu ilgi odağını da bir ekonomiye çevirmeye çalışıyoruz. Buradaki firmalar kabiliyetlerini sergiliyrolsr. Yurt dışından gelen misafirlere gösteriyorlar.

Birçok ülkenin savunma sanayi bakanlarının fuara katıldığını söyleyen Varank, savunma sanayisine yatırım yapmaya devam edeceklerini belirtti:

- Macaristan savunma bakanı dün buradaydı, azerbaycan savunma ablanı bruqdaydi ıngiliz savunma bakanı buradaydı. Bu da savunma sanayi kabiliyetlerimizin ne kadar geliştiğinin bir göstergesi. Bu alana yatırım yapmaya devam edeceğiz. Savunma sanayinin elde ettiğiniz başarının tüm sanayiye yayılmasını bütün alanlarında farklı bir turkiyeyi önümüzdeki dönemde görmüş olacağız.

 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı 28 Ekim'e kadar açık kalacak. 30 bin profesyonelin fuarı ziyaret etmesi bekleniyor.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi