Akşener'den CHP'lilere sert sözler: "Ahmaklık, geri zekalılık..."

Cumhurbaşkanı adayını belirleyemeyen Altılı Masa'nın iki büyük ortağı CHP ve İyi Parti’deki savaş büyüyor. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarından Kuşoğlu’nun Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için "Karşı çıkarlarsa masa dağılır" sözleri üzerinden CHP’ye çok sert tepki gösterdi

MERAL AKŞENER, KILIDAROĞLU'NUN KURMAYLARINA ATEŞ PÜSKÜRDÜ

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ajandasına not ettiği konuları açtı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarından Bülent Kuşoğlu’nun 5 ay önce yaptığı açıklamayı yeniden gündeme getirdi. Akşener, CHP kurmaylarına ateş püskürdü.

Altılı Masa liderlerinde Meral Aşener, öfkeli bir üslupla CHP’yi topa tuttu. CHP’li Kuşoğlu’nun 5 ay önce yaptığı “Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkılırsa masa dağılır” sözlerini hatırlattı, İyi Parti Lideri. “Biz noter değiliz” dedi.

ALTILI MASA CHP-İYİ PARTİ KRİZİ

Daha Cumhurbaşkanı adayını bile belirleyemeyen Altılı Masada iki büyük ortak olan CHP ve İyi Partisi arasında yaşanan kriz derinleşti. İki partinin kurmayları uzun süredir savaş halindeydi.

Çünkü İyi Parti Kılıçdaroğlu’nun kazanacak aday olmadığını konusunda çok net. CHP ise Ekrem İmamoğlu önerilerine kesin olarak kapıyı kapattı. Ancak Kılıçdaroğlu Almanya’dayken, Ekrem İmamoğlu’na verilen siyasi yasak kararı üzerine İyi Parti tekrar devreye girdi. Gündemin gerisine düşen İmamoğlu ismi bir anda Meral Akşener’in rolü ile zirveye çıkarıldı.

Bunun üzerine bizzat Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener’i CHP’nin içişlerine karışmakla eleştirdi.

CHP KURMAYLARINA ATEŞ PÜSKÜRDÜ

CHP’nin kendisini fırsatçı, terbiyesiz, saygısız ve içişleri karışan gösterdiğinin altını çizen Akşener, Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarının aklı çalışsaydı, 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hande Fırat’ı telefondan görüntülü aradığı gibi arardı ben de Saraçhane’deki halka Kılıçdaroğlu’nu gösterirdim” dedi.

Bu zehir zemberek konuşma CHP sözcüsü Faik Öztrak’a soruldu. Öztrak, "Millet İttifakı'nın sözcülerinin Millet İttifakı'nın Genel Başkanlarının sözlerini yorumlamak ya da onlara cevap vermek gibi bir usulü yok” dedi.

# meral akşener # kemal kılıçdaroğlu # cumhuriyet halk partisi