Akşener'den pişmanlık itirafı!

İyi Parti, 3'üncü olağan kurultayının ilk gününü tamamladı. Kurultayda kargaşa hakimdi. Altılı masada biten ortaklığın en net sözleri İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den geldi. Akşener, hayatının en büyük pişmanlığının 2019 yerel seçimlerinde CHP'den 15 milletvekili istemek olduğunu söyledi.

Seçim sonrası parti içi hesaplaşmaların sürdüğü İyi Parti 3'üncü Olağan Kurultayını topladı.

Ankara ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde yapılan kurultay yaklaşık 1 buçuk saat geç başladı. Kurultay salonun dolmadığı görülürken partililerin özellikle seçimlerde çıkan sonuca tepki gösterip kurultaya katılmadıkları belirtildi.

Kürsüye gelen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yapılan ortaklıklara ilişkin mesajları dikkat çekti. Akşener, hayatının en büyük pişmanlığının 2019'daki yerel seçimlerde CHP'den 15 vekil istemek olduğunu söyledi.

- Biz önce bu parti seçime girebilsin diye CHP'den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır. Savaşmalıydık. Bileğimizin gücüyle seçime gitmeliydik. Savaşmadık. O gün bu gün 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik. Bu bize kuyruk siyasetine mal oldu.

HDP İLE İŞ BİRLİĞİ

Akşener, 2019 seçimlerinde sessiz kaldığı HDP ile iş birliğine yönelik de konuştu. CHP'ye tepki gösterdi.

- Sayın Kılıçdaroğlu'na randevu aldık gittik. Sonuçta yerel seçimlerde başarı elde ettik. Ama beni üzen şu oldu: İstanbul'un seçimini biz değil HDP kazandırdı. Bilmem nerenin seçimini biz değil HDP kazandırdı.

PARTİDEN AYRILANLARI HEDEF ALDI

İyi Parti Genel Başkanı'nın hedefinde partiden ayrılanlar da vardı. Akşener, FETÖ ve HDP/PKK iş birliği nedeniyle tepki gösterenleri hedef aldı.

- Bana iki şey bu ülkede söylememedi ama kendi arkadaşlarım söyledi. Affetmeyeceğim. Bugün düşmanlarının suçlamadığı Meral Akşener'i iftiralarla suçladınız. Kahrolun. Bundan sonra partimize saygısızlık yapan herkes hakkında bizzat gereğini ben yapacağım.

SEÇİM YENİLGİSİ

Seçim yenilgisi de Akşener'in gündemindeydi. Akşener'in konuşmasında seçimin asıl kaybına değinmekten kaçtığı görüldü.

- Önce Sayın Kılıçdaroğlu'nun üzerine yürüdüler. Sonra baktılar ipin ucu kaçtı birden bire Meral Akşener ve İYİ Parti gündeme geldi.
# meral akşener # altılı masa # İyi Parti # kemal kılıçdaroğlu # millet ittifakı # hdp