Bakan Akar'dan Yunanistan'a net mesaj: "Tarihten ders almalı"

Milli Savunma Bakanı Akar, bütçe görüşmelerinde konuştu. Akar bu yılın başından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı. Yunanistan'a da net mesaj veren Bakan Akar, Yunanistan hakkında "Problemlerin diyalog yoluyla çözümüne odaklanmaları ve tarihten ders almalarıdır." dedi.

Türkiye'nin sınır içi ve sınır ötesinde kararlılıkla sürdürdüğü operasyonlar kapsamında Pençe Kılıç Harekatı'nda 364, yıl başından bu yana ise yaklaşık 4 bin terörist etkisiz hale getirildi.

- Sadece bu yılın başından itibaren ise 4 bin civarında terörist etkisiz hale getirilmiştir. Ülkemizin ve asil milletimizin savunmasını ve güvenliğini sağlamak için tüm terör örgütlerine karşı mücadelemiz, artan bir şiddet ve tempoda ve taarruzi bir ruhla, ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışıyla, azim ve kararlılıkla, başarılı bir şekilde devam etmektedir.

 Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Meclis Genel Kurulunda, Bakanlığının 2023 yılı bütçesi üzerine konuşma yaptı.

Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Akar, kimyasal silah iddialarını bir kez daha çürüttü:

- Terör örgütlerine adeta solunum cihazı bırakmak isteyenlerin kimyasal silah kullandığını iddiaları hezeyandır. Yurtdışında çamur at izi kalsın anlayışıdır. TSK’da kimyasal kullanılmamaktadır, envanterde kimyasal mühimmat bulunmamaktadır. Buna rağmen aynı iddialar dillendiriyorlar. Göz yaşartıcı mühimmatların insan hayatını kurtarmada kullanabileceği bilinmektedir.

Bakan Akar, şehit cenaze terörlerinde hiç bir ayrım gözetilmediğini de kaydetti.

Türkiye'nin Kıbrıs, Ege ve Doğu Akdeniz'de hiçbir oldubittiye müsaade etmeyeceğini de kaydetti Akar.

- Yunanistan gerginliği artırmak için her türlü girişimde bulunuyor. Beklentimiz, bazı Yunan siyasilerin ve askeri şahısların iç politik amaçlarla uzlaşmaz ve kışkırtıcı tavırlarından derhal vazgeçmeleri, problemlerin diyalog yoluyla çözümüne odaklanmaları ve tarihten ders almalarıdır. Samimi temennimiz Ege ve Akdeniz’in, dostluk denizi olmasıdır.

 Bakan Akar, CHP'nin BMC iddialarına yanıt verdi.



# Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar # yunanistan # tbmm