Fincancı için savcı mütalaasını açıkladı

Savcı, terör propagandası yapmak suçundan yargılanan Şebnem Korur Fincancı için mütalaasını açıkladı. Fincancı'nın 7,5 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep edildi.

Fincancı için savcı mütalaasını açıkladı

PKK'nın TSK'ya attığı kimyasal silah iftirasına ortak olan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın davası başladı.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesinde ilk duruşması görülen davada Fincancı, “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan yargılanıyor.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Şebnem Korur Fincancı ve avukatları ile müşteki Milli Savunma Bakanlığı avukatı katıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da adliye önüne giderek Mehmetçiğe iftira atan TTB Başkanına sahip çıktı. Ayrıca, Fincancı'nın salona getirildiğinde yabancı ülke temsilcilerinin ayakta alkışlaması dikkat çekti. AB Türkiye Delegasyonu da davaya gözlemci olarak katıldığını açıkladı.

Fincancı 26 Ekim'de İstanbul'da gözaltına alınmıştı. Ankara'ya götürülen Fincancı, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

"Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kendisine yasal olarak vermiş olduğu resmi bir unvan ile PKK silahlı terör örgütünün yayın organında terör örgütü propagandası yaptığı" belirtilen Fincancı'nın 7 buçuk yıla kadar hapsi isteniyor.

Duruşmada, Fincancı ve 3 avukatının savunmasının alınmasının ardından Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Hakim karşısına çıkan Fincancı, "Videoda karanlık bir ortamda belirti gösteren birileri var. Ayrıca belirti göstermeyenler de var. Birinde kanlı köpüklü sızıntısı vardı. Bu da akciğeri etkilemiş toksik gaz belirtisidir. O gazın oraya nasıl ulaştığı, sorumluları soruşturulmalıdır." diyerek TSK'ya attığı iftirayı sürdürdü. Bağımsız araştırma yapılması gerektiğini savundu.

Mütalaada, Fincancı'nın "basın yayın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesi istendi.

Bunun üzerine duruşmaya 1 saat ara verildi.

Aranın ardından duruşmaya mütalaaya karşı beyanların alınmasıyla devam edilecek.







Kaynak: Anadolu Ajansı

# Şebnem Korur Fincancı