PKK-HDP'den Kılıçdaroğlu'na destek adımı

Terör örgütü PKK'nın Meclis'teki uzantısı HDP, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmama kararı aldı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın açıkladığı karar, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek ilanı olarak yorumlandı.

Millet İttifakı PKK’nın siyasi kolu HDP’den beklediği desteği aldı. HDP’nin başını çektiği Emek ve Özgürlük İttifakı, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayacağını açıkladı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, TİP ve EMEP’in yer aldığı Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bileşenleriyle basın toplantısı düzenledi. İttifakın seçimlere ilişkin tutumunu duyurdu:

 -Tarihsel sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz, cumhurbaşkanı adayı çıkarmıyoruz

Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylık ilanının ardından HDP kendi adaylarını çıkarmayacağı sinyalini vermiş, Kılıçdaroğlu’na görüşme daveti yapmıştı. Davete icabet eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hafta başında HDP Genel Merkezinde Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile bir araya gelmişti.

HDP Genel Başkanlarıyla kamera karşısına geçen Kılıçdaroğlu, HDP’nin kapatılmasına karşı olduğunu, teröre bulaşsa bile belediye başkanlarının yerine kayyum atanamayacağını söylemiş; açılım mesajları vererek, Kürt sorununu çözeceği sözünü vermişti.

Son açıklamasıyla HDP, şartlarını kabul eden Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini de ilan etmiş oldu.

PKK’nın elebaşlarından Mustafa Karasu, Cemil Bayık, Duran Kalkan ve Murat Karayılan gibi isimler de terör örgütünün kanallarında yaptıkları açıklamalarda AK Parti’nin karşısında CHP ve İyi Parti’yi desteklediklerini açıkça ifade etmişlerdi.

# pkk # hdp # kemal kılıçdaroğlu