2022 Dünya Kupası'nda ilk finalist belli oldu

Dünya kupası yarı final eşleşmelerinde dün akşam Arjantin ve Hırvatistan karşılaştı. Messili Arjantin Dünya Kupası'nda finale yükseldi. 3-0'lık skorla biten maça 1 gol ve 2 asist ile Messi damga vurdu. İkinci finalist bu akşam Fransa-Fas maçının ardından belli olacak.

Katar'ın ev sahipliğini yaptığı 2022 FIFA Dünya Kupası yarı final mücadelesinde Arjantin ve Hırvatistan takımları, Lusail Stadyumu'nda karşılaştı. Arjantin 3-0'lık skorla adını finale yazdırdı.

Messi 34. Dakikada penaltıdan attığı golle Arjantin'i öne geçirdi. Bu golden 5 dakika sonra Messi'nin pasında topla buluşan Alverez farkı ikiye çıkarttı. 69. dakikada Messi bir kez daha sahneye çıktı ve takım arkadaşı Alvarez'e gol pasını verdi.
3-0'lık skorla Arjantin adını dünya kupası finaline yazdırdı.


Messi, Gabriel Batistuta'yı geride bırakarak 11 golle Arjantin Milli Takım tarihinin Dünya Kupası'ndaki en golcü oyuncusu unvanını elde etti. Messi, Arjantin'in son 16 turunda oynadığı Avustralya maçında kaydettiği golle Diego Maradona'yı geride bırakıp Arjantin Milli Takımı'nın turnuva tarihindeki en golcü ikinci oyuncusu olmuştu.

KATAR'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nda ikinci finalist bu gece belli olacak. Son Dünya Kupası şampiyonu Fransa ile bu turnuvanın en büyük sürprizine imza atan Fas, yarı finalde karşılaşacak.

Al Bayt Stadyumu'nda yapılacak müsabaka, Türkiye saati ile 22.00'de başlayacak. Meksikalı hakem Cesar Ramos'un düdük çalacağı maç, TRT 1'den naklen yayınlanacak.

# katar # fifa 2022 # Arjantin