Doğu Perinçek: "Vatan Partisi yüzde 7 barajını geçecek"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, halkın Vatan Partisi'ne yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Perinçek, partisinin bu seçimlerde yüzde 7 barajını aşacağını belirtti.

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Doğu Perinçek, Ulusal Kanal'da Çıkış Yolu programına katıldı.

Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur ve Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel'in  gündeme dair sorularını yanıtlayan Perinçek, Vatan Partisi'nin 2023 seçim stratejisini, ABD'nin Yunanistan üzerinden Türkiye'ye yarattığı tehditi, Altılı Masa'nın Anayasa'daki Türk kavramını hedefe almasını değerlendirdi. Ayrıca İş İnsanı Mert Ali Öztürk petrol istasyonlarının, Fırın İşçisi Mehmet Sadık Ezgin fırıncıların sorunlarını Çıkış Yolu programında dile getirdi.

VATAN PARTİSİ'NE TÜRKİYE'NİN BÜTÜN SINIFLARINDAN ÇOK KUVVETLİ BİR YÖNELİŞ VAR

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Doğu Perinçek partisine karşı yoğun bir ilgi olduğunu vurguladı ve şunları ifade etti:

- Camilerden hocalarımız telefon ediyor. İşçilerden var, çiftçilerden var, Vatan Partisi'ne Türkiye'nin bütün sınıflarından çok kuvvetli bir yöneliş var.
- Oy kullanmayacakları ve kararsızları ekleyince bu oranın çok yükseldiğini görüyoruz. Oy kullanmayacağım diyen ve kararsız seçmenlerde belki de birinci partiyiz. Çünkü biz sisteme karşı olan seçmenin yöneldiği partiyiz. Biz hem kararsızlardan oy kazanacağız hem de sandığa gitmeyeceğim diyenleri sandığa çekip onların da oyunu aldığımız zaman bu yüzde 8 buçuk oranının daha yukarılara çıktığını göreceğiz.

"VATAN PARTİSİ YÜZDE 7 BARAJINI GEÇECEK"

Perinçek Vatan Partisi'nin barajı geçeceğini ifade etti. Perinçek şu ifadeleri kullandı:

- Devrimci değişiklik talebi  halkın bütününde var. Dolayısıyla bu seçim geçen seçimlerdeki gibi olmayacak. Vatan Partisi yüzde barajını geçecek ve mecliste yer alacak, önümüzdeki dönemin milli hükümetinde anahtar parti olacak.

"TÜRKİYE'DEKİ SEÇİM DÜNYA DENGELERİNİ DEĞİŞTİREK"

Doğu Perinçek 2023 seçimlerinin tüm Dünya'da dengeleri değiştireceğini vurgulayarak şunları söyledi:

- ABD bu seçime şiddet kullanarak mücadehele edeceğini ilan etti. Bu bakımdan da bu seçim dengeleri değiştirecek. Bu seçim sistemle Türkiye'nin bağımsızlığı arasında geçecek. Üretim devrimi mi? Yoksa üreticini ezen sistem devam etsin mi? Seçmene sorulan soru bu.

TÜRK EDEBİYATI MI TÜRKÇE EDEBİYAT MI?

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Doğu Perinçek son günlerde yapılan "Türk edebiyatı mı Türkçe edebiyat mı?" tartışmasına dair açıklamalarda bulundu. Perinçek, edebiyatın dilden ibaret olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

- Edebiyat, bütün manevi üretim ürünlerinin yazılı hale getirilmesidir ve dilden ibaret değildi. Bütün bir milletin manevi kültürüdür. Tarihiyle, özlemleriyle yarattığı kültürle bir bütündür. O yüzden "Türkçe" değil "Türk"tür. Mesela Tosltoy, sülalesi Türk ama Rus edebiyatının büyük romancısı.

"ALTILI MASA LİDERLERİ YÖNLENDİRİLMİŞ DURUMDA"

Perinçek Altılı Masa'nın ABD tarafından yönlendirildiğini vurgulayarak şunları söyledi:

- Altılı Masa liderleri yönlendirilmiş durumda, hepsi Türk diline, Türk askerine, Türk komutanına, Anayasa'daki Türk kavramına, Türk diline hücum ediyor. Sonuç itirabiryle ABD'nin Türkiye planlarında rol alıyorlar.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# Çıkış Yolu # vatan partisi # Doğu Perinçek # seçim 2023 # cumhur ittifakı # millet ittifakı