Savunma sanayisi devleri ODTÜ'lülerle buluştu

Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde ilk kez Savunma Sanayi Zirvesi yapıldı. ODTÜ Savunma Sanayi Topluluğu’nun düzenlediği zirvede savunma sanayi atılımları anlatıldı.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde ilk kez savunma sanayi şirketleriyle öğrenciler bir araya geldi. Zirvede milli savunma sanayinin önemi bir kez daha anlaşıldı.

ODTÜ Savunma Sanayi Topluluğu, Savunma Sanayii Zirvesi düzenledi. Zirvede açılış konuşmasını ODTÜ Savunma Sanayi Topluluğu Başkanı Taha Küçükuygun yaptı. Küçükuygun, ABD’nin CAATSA ve benzeri yaptırımlarına karşı en büyük savunma sanayisi atılımlarını hayata geçirdiğini kaydetti.

Zirveye ASELSAN, Makine ve Kimya Enstitüsü, Meteksan, Nero Endustries, C4 DEFENCE ve MİLDATA yetkilileri konuşmacı olarak katıldı. Makine ve Kimya Enstitüsü Mühimmat Müdürü Dr. Selim Gemici, AR-GE anlamında özellikle sınır güvenliği, insansız araçlar, siber savaşlar alanlarında çalışmalar yaptıklarını aktardı. Gemici, “110 civarı AR-GE projemizin yaklaşık yüzde 90-95’ini öz kaynaklarımıza dayanarak gerçekleştiriyoruz” dedi.

METEKSAN adına konuşan Uluslararası Satış Yöneticisi Ödül Öden de ürettikleri ilk silahlı insansız deniz aracı ULAQ’ı anlattı. ULAQ’ın öz kaynaklarla üretildiğini not düşen Öden, “Biz bir İHA üreticisi değiliz ama İHA üreten firmalara çok önemli istihbarat bilgileri sağlayan çok önemli alt bileşenleri üretiyoruz” dedi.

Etkinlikte konuşan NERO Endüstri Departman Müdürü Zekeriya Gürcan da ürettikleri Mars KBRN teknolojilerini anlattı. Gürcan bu teknolojiyle kimyasal saldırıda araç içindekilerin güvenliğinin sağlanabildiğini belirtti. Gürcan, “Toplam 32 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu yılki ciromuzun yüzde 60'ı ihracat kaynaklı” dedi.

Öğrenciler, zirvede savunma sanayi şirketlerinin yetkililerine sorular da sordu.

# abd # ASELSAN # ankara # iha # bayraktar # milli # Milli Savunma # savunma # ilk # odtü # Savunma Sanayii # MKE # ulaq # METEKSAN # milli sanayi # mildata