Bakan Nebati enflasyon mesajı paylaştı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TÜİK'in açıkladığı yüzde 78'lik enflasyonla ilgili açıklama yaptı.Enflasyona karşı adımlarını atıldığını söyleyen Nebati, "yapısal politikaları hayata geçirerek fiyat artışlarının düşürülmesi hedeflenmektedir." ifadesini kullandı.

TÜİK'in açıkladığı yüzde 78'lik enflasyona ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den açıklama geldi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Nebati, 'başta enerji ve tarım ürünleri olmak üzere küresel emtia fiyatlarındaki yüksek artışların devam etmesinin' enflasyonun artışında etkili olduğunu belirtti.

Bakan Nebati, önümüzdeki dönemde yapısal politikalarla fiyatların düşürüleceğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı, fiyat artışlarına karşı alınan önlemlerin yanı sıra çalışanların ve emeklilerin alım gücünün desteklenmesi yönünde atılan adımlara da dikkat çekti.

Hazine ve Maliye Bakanı açıklamasında 2022 yılında kümülatif bazda asgari ücrete yüzde 94,6 oranında, kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerine yüzde 85,5 oranında, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yüzde 78,6 oranında artış yaptık." ifadelerini kullandı.

# açıklama # ekonomi # emekli # tuik # enflasyon # artış # Hazine ve Maliye Bakanı # bakan # memur # SSK # Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati # Bağ-Kur emekli aylıkları