Akıncı TİHA'lardan gövde gösterisi

Gökyüzünde tarih yazacak Akıncı TİHA'lar gövde gösterisi yaptı. 7 Bayraktar Akıncı TİHA bayramında 1. gününde toplu fotoğraf ve video çekimi için bir araya getirildi. Akıncı TİHA'lardan 4'ü önümüzdeki günlerde Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilecek.

Akıncı TİHA'lar nefes kesen gösteriye imza attı.

Savunma sanayisinde millileşme yolunda uzun yol kateden Türkiye, kritik hamlelerini sürdürüyor. Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen Bayraktar Akıncı TİHA'lar geliştirme ve üretim süreçlerini tamamlamak üzere.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekâtı'nda Mehmetçiğin keskin gözü yerli üretim İHA ve SİHA'lar oldu. Bu kapsamda Türkiye insansız hava araçlarında konumunu daha ileriye taşımak için yol haritasını hayata geçiriyor.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde de Çorlu'daki Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde bulunan Akıncı TİHA'dlar göve gösterisi yaptı. 3 Akıncı TİHA ile Hava Kuvvetleri Komutanlığına teslimi edilecek olan 4 Akıncı TİHA toplu çekim için bir araya getirildi.

Pist üzerinden yapılan çekimlerde nefes kesen etkileyici görüntüler ortaya çıktı. 7 Akıncı TİHA’nın fil yürüyüşü unutulmayacak bir manzara oldu.

Twitter hesabından paylaşım yapan Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, "Aramıza yeni katılan AKINCI'larla bayramlaştık" dedi.

Diğer yandan terörle mücadelede önemli destek sunacak stratejik özelliklere sahip olması planlanan TİHA'lar daha yüksek irtifaya çıkılabilecek. TİHA'lar insansız savaş uçağına giden bir önceki aşama olarak görülüyor.

Akıncı TİHA, kendine özgü bükümlü kanat yapısıyla 20 metrelik bir kanat açıklığına sahip ve çok sayıda milli akıllı mühimmat taşıyabiliyor. 24 saat kesintisiz havada kalabilen TİHA, 40 bin fit irtifada uçabiliyor.

Ayrıca bin 350 kilogram yük taşıyabilen Akıncı TİHA, yerli ve milli olarak üretilen MAM-L, MAM-C, Cirit, Bozok, MK-81, MK-82, MK-83, Gökdoğan, Bozdoğan, gibi mühimmat, füze ve bombayla donatıldı.

# türkiye # bayraktar # akıncı # tiha # proje # teknoloji # Çorlu # Kurban Bayramı # yol # kurban # savunma # ilk # savunma sanayi başkanlığı # filo