Flüt Sanatçısı Lelya Bayramoğulları 7 kıtada ülkemizi temsil ediyor

Nefesiyle evrene ezgiler saçan bir dünya sanatçısı… Lelya Bayramoğulları, sanatıyla, aydın duruşu ve insana dokunan hizmetleri ile göğsümüzü kabartıyor. Özbekistan'ın önde gelen Devlet Sanatçısı Mustafo Bafoev, Lelya Bayramoğulları’na ithafen Flüt Konçertosu yazdı.

Flüt ile kurduğu eşsiz bağın ilk adımını böyle ifade ediyor. Türk Flüt Sanatçısı Lelya Bayramoğulları, dünyanın dört bir yanında sanatıyla, aydın tavrı ve insana dokunan yaşamıyla Türk Milletine tarifsiz gurur yaşatıyor.

Özbekistan'da yılın en iyi bestecisi seçilen Devlet Sanatçısı Mustafo Bafoev, Lelya Bayramoğulları’na ithafen Flüt Konçertosu yazdı.

Antalya’nın ilk Flüt Sanatçısı ve Konservatuar Flüt Bölümünün kurucusu Bayramoğulları, geçen günlerde davetli olarak Taşkent’e gitti. Burada Özbekistan Senfoni Orkestrası eşliğinde kendine ithafen yazılan konçertoyu ilk kez seslendirdi.

Gittiği her şehir ve ülkede Bayramoğulları’nın önceliği çocuklar. Okullarda, yetimhanelerde çocukları flütün mistik tınılarıyla tanıştırıyor. Akdeniz Üniversitesi’nde 60 yaş üzeri vatandaşlar için kurulan Tazelenme Üniversitesinde de gönüllü flüt öğretmenliği yapıyor.

Salgın sürecinde çevrim içi derslerle ileri yaştaki flüt meraklılarına eğitim verdi. Şimdi onları flüt orkestrasında bir araya getirecek.

Salgın sürecinde sanat neredeyse sustu. Bu durum Bayramoğulları’nı bir ilke yönlendirdi. 2020 yılı Patara yılı ilan edilmişti. “İlk, öncü ve şifa olsun” diyerek Trio Patara’yı kurdu. Trio Patara, ‘Işık Ülkesi’ne bir albüm armağan etti.

Bu bitmek bilmez üretkenlik sanatçının bundan sonraki hedeflerine de yansıyor.

Büyülü çalgısı ve engin birikimiyle 7 kıtada ülkemizi ustalık derecesinde temsil ediyor. Pek çok ülkede Uluslararası Flüt Yarışmalarında jüri üyesi olarak yer alıyor. Yarışmalara katılmak için genç sanatçılara çağrıda bulundu.

# Antalya # flüt # Sanatçı # antalya