Esnaf ve Vatan Partisi karşı çıktı ABB ve Çankaya Belediyesi geri adım attı

CHP’li belediyenin kaldırmak istediği, 500’e yakın esnafın ekmek kapısı, 500 binin üzerinde vatandaşın ucuz gıdaya erişim merkezi Sıhhiye Pazarı’nda zafer kazanıldı. Esnafın kararlı direnişi sonuç verdi, Çankaya Belediyesi yıkım kararını durdurmak zorunda kaldı.

Ekmek tekneleri için direnen esnaf kazandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Belediyesi, Sıhhiye Yenişehir Halk Pazarı yerine sağlıkçı anıtı yapma kararı almıştı. 500’e yakın esnafın ekmek kapısı olan pazar yerine yapılacak projeye başta üretici olmak üzere vatandaşlardan tepki geldi.

Esnafa en büyük destek ise Vatan Partisi'nden geldi. İlk günden bu yana pazarcı esnafı ile omuz omuza direnişe geçen Vatan Partisi, projeden vazgeçilene kadar mücadele sözü verdi.

Esnafın kararlı duruşu sonuç verdi. Çankaya Belediyesi 11 Ekim'de yıkım kararından vazgeçtiğini duyurdu. Kazanılan zafer tezgâhlarda büyük sevinçle karşılandı. Haberi alan pazar esnafı bayram yaptı.

İlk günden beri esnafın yanında duran Vatan Partisi de kararın ardından açıklama yaptı. Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Deniz Tokgöz, zaferin Ankara üreticisinin ve halkının zaferi olduğunu belirtti:

- Doğru karar. Nasıl başından beri esnafımızın mücadelesinin yanında olduysak bu kararın da yanındayız. Bu kararın esas mimarı Yenişehir Halk Pazarı esnafımızı kutlarız. Vatan Partisi olarak üretimin önündeki sorunları çözmeye söz verdik. Üreticimizle her daim omuz omuzayız.

Ekmek teknesini koruma kararlılığı gösteren esnaf, Vatan Partisi, Ulusal Kanal ve Aydınlık gazetesine ayrıca teşekkür de etti.

# ankara # çankaya # pazar yeri # esnaf # vatan partisi